Як приготувати домашню копчену ковбасу – покроковий рецепт

Як приготувати домашню копчену ковбасу – покроковий рецепт
Джерело: Pixabay

Домашня копчена ковбаса – чудова страва для святкового та буденного столу.

Факти ICTV приготували простий рецепт домашньої ковбаси для копчення.

Інгредієнти для домашньої ковбаси

Для приготування знадобиться:

Зараз дивляться
  • свинина – 3 кг;
  • телятина – 1 кг;
  • сало або підчеревина – 1 кг;
  • сіль – 75 г (15 г на 1 кг м’яса);
  • часник – 15 зубчиків;
  • перець чорний мелений – 1 ч.л;
  • вода холодна – 400 мл;
  • свинячі кишки;
  • кмин – 1 ч.л.

М’ясо має бути свіжим та незамороженим.

Копчена домашня ковбаса – рецепт

Для початку потрібно промити свинину, телятину та сало. Потім нарізати все шматочками розміром із сірникову коробку.

Порізане м’ясо треба скласти у велику миску або каструлю.

До ємності додаємо сіль та активно перемішуємо весь вміст.

Після цього м’ясо має засолитися. Його треба залишити на дві доби у холодильнику або холодній кімнаті.

Через два дні можна створювати ковбасу та коптити її.

Засолену суміш м’яса слід пропустити через м’ясорубку з середньою насадкою.

До фаршу потрібно додати спеції, подрібнений часник та холодну воду.

Готову масу необхідно дуже ретельно вимішати та відбити. Робити це слід 10-15 хв, так фарш стає клейким, бо з м’яса виділяється білок.

Кишки варто приготувати заздалегідь: промити та замочити у воді.

Для формування ковбасок можна використовувати механічну або електронну м’ясорубку зі спеціальною насадкою для ковбасниць.

Наповнювати кишки фаршем треба не дуже щільно, щоб не луснули.

Скільки часу коптити ковбасу

Коптильню варто пропалити заздалегідь.

Найкраще коптити ковбасу на фруктових дровах при маленькому горінні. Тоді м’ясо не пересушиться та не згорить.

У коптильні страву треба тримати приблизно три години. Температура всередині ковбаси має досягти 72 градусів. Для вимірювання використовуйте кулінарний термометр.

Ковбаса готова, але їсти її слід після повного охолодження. Найкраще залишити на ніч за кімнатної температури.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка