Гіркий перець з медом і оцтом – ідеальне рішення для тих, хто любить гострі закуски з пікантним поєднанням смаків.
Приготуйте за цим рецептом і ви отримаєте чудову заготівлю на зиму, яку можна буде подати до найрізноманітніших страв.
Гіркий перець з медом і оцтом на зиму
Гіркий перець може викликати подразнення шкіри, тому під час роботи з ним, варто використовувати рукавички.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- гіркий перець (можна різних кольорів) – 2 кг
- мед рідкий (квітковий чи липовий, гречаний не підійде) – 4 ст. л.
- вода кип’ячена – 500 мл
- оцет столовий 9% – 0,5 л
- сіль кам’яна – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- спеції (чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздика) – до вашого смаку
Як приготувати гіркий перець з медом і оцтом покроково:
- Банки миємо та стерилізуємо разом з кришками.
- Перець миємо та обсушуємо. Хвостики перцю можна залишити – вони надають заготівлі приємного вигляду і зручні для подачі.
- Для маринаду в каструлі змішуємо воду, мед, оцет, сіль і цукор. Додаємо спеції. Доводимо маринад до кипіння і варимо до розчинення солі, цукру та меду.
- Перець викладаємо у банки та заливаємо його гарячим маринадом.
- Банки з гірким перцем з медом і оцтом відразу закатуємо, перевертаємо та укутуємо. Залишаємо на 24-36 годин, а потім переносимо на зберігання.
Закуска буде готова до вживання вже через 2 тижні, але чим довше вона настоюється, тим насиченішим стає її смак.
Читайте також:
