В Україні вже стартував сезон корисних і соковитих груш. Тож саме час порадувати себе та близьких випічкою з фруктами.
Грушевий тарт татен стане ідеальним варіантом для затишного чаювання в колі сім’ї. Рецептом поділився шеф-кухар Алекс Якутов.
Щоб приготувати ніжний пиріг, знадобиться лише чотири інгредієнти. Записуйте!
Зараз дивляться
Грушевий тарт татен: рецепт
Інгредієнти:
- груші – 4-5 шт.
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 100 г
- листкове тісто – 1 лист
Приготування:
- Очистьте груші від серцевини та наріжте великими кубиками. Можна брати як свіжі фрукти, так і консервовані.
- Поставте сковороду на вогонь та розтопіть вершкове масло. Додайте цукор та обсмажуйте, допоки суміш не карамелізується.
- Додайте нарізані груші. Тушкуйте до м’якості, постійно помішуючи.
- Застеліть пергаментом дно форми діаметром 20 см і викладіть груші.
- Накрийте фрукти листковим тістом. Випікайте пиріг протягом 25 хвилин за температури 180°С. Тісто має стати золотистим.
- Дістаньте пиріг із духовки і дайте трохи охолонути. Потім переверніть і викладіть на тарілку грушами догори.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.