Ділимось рецептом бограча від шеф-кухаря Алекса Якутова.
До речі, він як справжній віртуоз додав до бограча власні смакові удосконалення.
Зараз дивляться
Як приготувати бограч
У кожного кухаря – свій унікальний підхід до приготування бограча.
Інгредієнти
Для бульйону:
- 1 кг курячих суглобів
- 1 кг телячих ніг та хвостів
- 1 кг свинячих ніг та хвостів
- 5 шт. лаврового листя
- 20 шт. ялівцевих ягід
- 10 шт. гвоздики
- чорний перець
- кілька гілок чебрецю та петрушки
Для бограча:
- 3 цибулини
- 2 морквини
- 1 корінь петрушки
- 1 корінь пастернаку
- 1 корінь селери
- 5 шт. болгарського перцю
- 500 г помідорів
- 1 шт. перцю чилі
- 1 головка часнику
- 5 картоплин
- 300 г свинини на кістках
- 200 г сала
- 200 г шовдри
- кілька гілок кінзи, сухої петрушки
- перець чилі, цукор, перець, сіль до смаку
- кілька грамів коріандру, паприки, ялівцевих зерен
Приготування
Готуємо бульйон
- Суглоби, ноги та хвости помістити до каструлі. Довести до кипіння та залити нову воду.
- Створити букет зі спецій. Все помістити у марлю, покласти у каструлю.
- Варити на маленькому вогні 6-7 годин. Потім бульйон процідити.
Рецепт бограча
- Порізати кубиками моркву, корінь селери та петрушки, болгарський перець, часник, картоплю.
- Помістити у каструлю сало та шовдру. Томити на маленькому вогні.
- Обсмажити на олії моркву, коріння селери, пастернаку, петрушки.
- До напівготових овочів додати порізаний перець, перебиті помідори, сухий чилі, цукор. Все ретельно перемішати.
- У ступці перетерти спеції: коріандр, паприку, ялівцеві зерна. Додати до овочів.
- Обсмажити картоплю та додати до овочів. Обсмажити свинину та додати до овочів.
- Перемістити усі інгредієнти в каструлю та залити бульйоном. Додати зелень кінзи та петрушки.
Читайте також:
