Сезон кабачків у самому розпалі. Якщо вам набридло просто смажити овоч, приготуйте кабачковий рулет. Це смачна та незвична страва, яка сподобається кожному у вашій родині.
Як приготувати смачний кабачковий рулет – читайте в нашому матеріалі.
Кабачки можна їсти сирими в салатах, тушкувати, запікати, готувати на грилі та додавати. Цей універсальний овоч легко інтегрувати в будь-яку дієту, що робить його популярним вибором серед прихильників здорового харчування.
Кабачковий рулет: рецепт
У начинку можна додати, окрім солі, й інші спеції: мелений чорний перець чи перець чилі, дрібку паприки чи куркуми, сушені трави.
Що знадобиться:
Інгредієнти:
- Кабачки великі – 2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л. із гіркою
- Сода — 1/3 ч. л.
- Сіль, перець – на ваш смак
Інгредієнти для начинки:
- плавлений сирок – 2 шт.
- часник – 2 зубки
- сметана (майонез, крем-сир) – 4 ст. л.
- томати – 2 шт.
- печериці – 3-4 шт.
- кріп, сіль – до вашого смаку
Як готувати кабачковий рулет:
- Ретельно помийте кабачки та натріть їх на великій тертці. Додайте сіль та ретельно перемішайте. Залиште кабачки на 10-15 хв, щоб овочі пустили зайвий сік.
- В окремій мисці збийте яйця зі сметаною. Злийте рідину з кабачків та додайте до сметанно-яєчної маси. Тепер всипте борошно, соду й ретельно перемішайте основу для рулету.
- Розігрійте духовку до 200°С, а поки застеліть деко пергаментом і викладіть на нього кабачкове тісто. Рівномірно розподіліть кабачки по всьому листу тонким шаром.
- Випікайте кабачковий корж за температури 200°С 30 хв, а потім перекладіть його на тверду поверхню, щоб маса охолола.
- Тепер приготуйте начинку: натріть сирки, часник та перемішайте. Додайте кріп, сіль та улюблені спеції. Помідори наріжте кільцями, а нарізані гриби підсмажте до золотистої скоринки.
- На холодний кабачковий корж викладіть сирну начинку, додайте томати й гриби та скрутіть рулет. Готовий кабачковий рулет поставте в холодильник та залиште на 2-3 години.
- По закінченню часу можна куштувати рулет з кабачків та насолоджуватися. Смачного!
Перевага кабачкового рулету в тому, що додавати в нього можна найрізноманітніші начинки. Ви можете замінити томати та гриби на твердий сир і шинку, червону рибу та крем-сир чи фарш.
