Пухкі й ароматні: як приготувати кекси на кефірі

кекс

Ці кекси – справжня насолода.  За нашим рецептом смаколики на кефірі виходять пухкими й ароматними. А готуються дуже просто.

Як приготувати кекси на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка кефіру
  • 100 г  вершкового масла
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 2 склянки борошна
  • 2 ч. л. розпушувача тіста
  • цукрова пудра для посипки – до смаку

Приготування:

Зараз дивляться
  1. Збиваємо яйця з цукром і ванільним цукром.
  2. Вливаємо кефір, розтоплене вершкове масло й перемішуємо.
  3. Всипаємо борошно, змішане з розпушувачем. Замішуємо рідке тісто.
  4. Викладаємо у змащену маслом форму та розрівнюємо.
  5. Поміщаємо у нагріту до 180 °С духовку та випікаємо приблизно 50 хвилин.
  6. Після приготування звільняємо кекси від форми. Посипаємо цукровою пудрою і….крекс, пекс, кекс – подаємо до чаю.

За бажанням можна додати у тісто ягоди.

Звісно ж, для тих, хто стежить за своєю фігурою, краще багато кексів не їсти, але ж від кількох просто неможливо відмовитись. Смачного!

Ще більше цікавих рецептів на кожен день можна знайти на сайті Смачно. 

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка