Лечо з перцю на зиму – це така смачна заготівля, що варто робити одразу дві порції!
Ця заготівля поєднує солодкуватий смак перцю, яскравий аромат помідорів та пікантні нотки часнику. Крім того, запропонований нами рецепт лечо з перцю на зиму настільки вивірений, що не варто фантазувати. Просто треба брати й готувати!
Отже, як зробити лечо з перцю та помідорів на зиму – читайте в матеріалі.
А ви знали, що лечо – це традиційна страва угорської кухні. Угорські господині використовують для лечо не тільки перець, а й інші овочі, такі як баклажани та кабачки.
Лечо з перцю на зиму: рецепт
Закуска буде виглядати дуже апетитно, якщо окрім червоного, взяти також жовтий та зелений перець.
Інгредієнти на 6 літрових банок:
- болгарський перець (соковитий та м’ясистий) – 5 кг
- помідори (бажано Чумак) – 2 кг 200 г
- часник – 150 г
- олія – 1 склянка (250 мл)
- цукор – 1 склянка
- сіль – 2,5 ст. л.
- оцет – 1/2 склянки
- лавровий лист сіль – 3 шт.
- горошини духмяного перцю – 7-10 шт.
Приготування:
- Помідори вимити та перекрутити на м’ясорубці чи на соковидавлювачі. Пюре з помідорів перетерти через сито в емальовану каструлю. Нам треба, щоб вийшло 2 л томатного соку.
- Часник почистити та пропустити через прес. М’якоть болгарського перцю нарізати смужками.
- Каструлю з томатним пюре помістити на вогонь та, іноді помішуючи, довести до кипіння. Додати цукор, сіль, олію, лавровий лист, горошини перцю та проварити 5 хвилин.
- Викласти у киплячий томатний сік болгарський перець. Усе довести до кипіння та проварити 12 хвилин. За декілька хвилин до закінчення приготування влити оцет та додати часник, перемішати.
- У стерилізовані банки викласти перець і полити його томатною заливкою. Відразу закатати стерилізованими кришками.
- Банки з лечо з перцю на зиму перевернути догори дном, вкутати ковдрою і залишити на добу для охолодження.
Лечо можна використовувати як самостійну страву або додавати до різних гарнірів, м’яса, риби чи каш. Також воно чудово підходить для приготування соусів і рагу.
