Фото Їжа

Як приготувати малосольні огірки: три рецепти на трилітрову банку

Малосольні огірки
Джерело: Depositphotos

Сезон літніх овочів у самому розпалі. Саме час приготувати смачні малосольні огірки. Їх рецептів безліч – з часником і без, з хроном чи ароматними травами тощо.

Рецепти смачних малосольних огірків – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Малосольні огірки з ароматними травами

Огірки для приготування бажано вибирати одного розміру.

Зараз дивляться

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • огірки – 2-2,5 кг
  • вода – 1,5 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • часник – 5 зубків
  • кріп – декілька парасольок
  • листя хрону – 2 шт.
  • смородиновий лист – 2 шт.
  • вишневі листки – 3 шт.

Приготування:

  1. Ретельно помийте огірки та залийте їх холодною водою на кілька годин – це допоможе позбутися можливої гіркоти.
  2. Окремо розчиніть у воді сіль.
  3. На дно банки розкладіть половину зібраних трав.
  4. Щільно укладіть огірки у банку.
  5. Додайте подріблений часник.
  6. Покладіть у банку залишки трав.
  7. Залийте огірки соляним розсолом.
  8. Закрийте банку звичайною пластиковою кришкою.
  9. Поставте її у тепле місце.

Через 2-3 доби можна споживати малосольні огірки.

Як зробити малосольні огірки на трилітрову банку: рецепти Фото 1

Хрусткі малосольні огірки

Якщо не любите гострий смак огірків, візьміть пів перчини чилі чи не кладіть зовсім.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • огірки – 2-3 кг (скільки увійде у банку)
  • сіль – 2 ст. л.
  • перець чилі – 1 шт.
  • вода – 1,5 л
  • часник – 5-8 зубків
  • трави – до смаку

Приготування:

  1. Ретельно помийте огірки та замочіть на кілька годин.
  2. На дно банки складіть трави.
  3. Наріжте перець чилі та закиньте у банку.
  4. Укладіть огірки.
  5. Додайте часник і сіль.
  6. По вінця заповніть банку водою.
  7. Зберігати огірки варто дві доби, після чого можна куштувати.

Швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • огірки – дивіться індивідуально
  • петрушка та кріп – декілька пучків
  • часник – 2 зубки
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • перець – до смаку

Приготування:

  1. Помийте та наріжте огірки на товсті кружечки чи довгасті брусочки.
  2. Мілко наріжте зелень та часник, додайте цукор та сіль.
  3. Змішайте огірки з подрібленою зеленню.
  4. Маринуйте близько 20-30 хвилин. Це зручно буде зробити, виклавши огірки у пакет. Під час приготування його бажано декілька разів потрусити.

Смачні, корисні та хрусткі малосольні огірки на вашому столі. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка