Сезон літніх овочів у самому розпалі. Саме час приготувати смачні малосольні огірки. Їх рецептів безліч – з часником і без, з хроном чи ароматними травами тощо.
Рецепти смачних малосольних огірків – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Малосольні огірки з ароматними травами
Огірки для приготування бажано вибирати одного розміру.
Зараз дивляться
Інгредієнти на трилітрову банку:
- огірки – 2-2,5 кг
- вода – 1,5 л
- сіль – 2 ст. л.
- часник – 5 зубків
- кріп – декілька парасольок
- листя хрону – 2 шт.
- смородиновий лист – 2 шт.
- вишневі листки – 3 шт.
Приготування:
- Ретельно помийте огірки та залийте їх холодною водою на кілька годин – це допоможе позбутися можливої гіркоти.
- Окремо розчиніть у воді сіль.
- На дно банки розкладіть половину зібраних трав.
- Щільно укладіть огірки у банку.
- Додайте подріблений часник.
- Покладіть у банку залишки трав.
- Залийте огірки соляним розсолом.
- Закрийте банку звичайною пластиковою кришкою.
- Поставте її у тепле місце.
Через 2-3 доби можна споживати малосольні огірки.
Читайте також:

Хрусткі малосольні огірки
Якщо не любите гострий смак огірків, візьміть пів перчини чилі чи не кладіть зовсім.
Інгредієнти на трилітрову банку:
- огірки – 2-3 кг (скільки увійде у банку)
- сіль – 2 ст. л.
- перець чилі – 1 шт.
- вода – 1,5 л
- часник – 5-8 зубків
- трави – до смаку
Приготування:
- Ретельно помийте огірки та замочіть на кілька годин.
- На дно банки складіть трави.
- Наріжте перець чилі та закиньте у банку.
- Укладіть огірки.
- Додайте часник і сіль.
- По вінця заповніть банку водою.
- Зберігати огірки варто дві доби, після чого можна куштувати.
Швидкий рецепт
Інгредієнти:
- огірки – дивіться індивідуально
- петрушка та кріп – декілька пучків
- часник – 2 зубки
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- перець – до смаку
Приготування:
- Помийте та наріжте огірки на товсті кружечки чи довгасті брусочки.
- Мілко наріжте зелень та часник, додайте цукор та сіль.
- Змішайте огірки з подрібленою зеленню.
- Маринуйте близько 20-30 хвилин. Це зручно буде зробити, виклавши огірки у пакет. Під час приготування його бажано декілька разів потрусити.
Смачні, корисні та хрусткі малосольні огірки на вашому столі. Смачного!