Як приготувати пиріг з інжиром: простий рецепт

пиріг з інжиром

Чи пробували ви коли-небудь приготувати пиріг з інжиром? Якщо ні, то варто це зробити.

Чому саме? Ви тільки почитайте рецепт пирога з інжиром! Готується дуже просто та швидко, а смак має неповторний!

Рецепт пирога з інжиром

Основа запропонованого нами рецепта – ніжне бісквітне тісто. Все, що треба підготувати: звичні усім продукти, інжир, міксер і форму для випікання.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 120 г
  • яйце – 1 шт.
  • ванільний цукор – 1/2 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • сметана, кефір чи йогурт – 100 мл
  • борошно – 170 г
  • розпушувач – 1 ч. л. (без гірки)
  • сода – дрібка

Для начинки:

  • інжир – 8-10 шт.
  • цукор – 2 ч. л.
  • сік лимона – 1 ст. л. чи до смаку

Додатково:

  • цукор для посипання пирога – до смаку
  • форма для випікання діаметром 24 см (бажано роз’ємна)
  • олія – для змащення форми

Для цієї випічки вибирайте інжир стиглий та солодкий. До речі, цей пиріг можна приготувати з будь-якими фруктами та ягодами – сливами, персиками, грушами, яблуками, вишнями.

Як приготувати пиріг з інжиром

  1. У зручній височенькій ємності збиваємо нарізане кубиками розмякшене вершкове масло з цукром, дрібкою солі та ванільним цукром.
  2. Додаємо до збитої маси яйце і йогурт (сметану чи кефір). Збиваємо 3 хвилин.
  3. Борошно просіюємо з розпушувачем та содою. Вводимо поступово в основну масу.
  4. Інжир миємо, хвостики відрізаємо. Нарізаємо на половинки чи скибочки та поливаємо соком лимона.
  5. Форму змащуємо олією. Викладаємо тісто.
  6. Тепер розкладаємо інжир, злегка втиснувши його в тісто.
  7. Посипаємо верх інжирного пирога цукром.
  8. Випікаємо у духовці за 180 °С 35 хвилин. Духовки різні, тож варто перевірити наприкінці приготування сірником чи дерев’яною шпажкою.

Буде красиво та смачно, якщо подати пиріг з інжиром з кулькою ванільного морозива.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка