Чи пробували ви коли-небудь приготувати пиріг з інжиром? Якщо ні, то варто це зробити.
Чому саме? Ви тільки почитайте рецепт пирога з інжиром! Готується дуже просто та швидко, а смак має неповторний!
Рецепт пирога з інжиром
Основа запропонованого нами рецепта – ніжне бісквітне тісто. Все, що треба підготувати: звичні усім продукти, інжир, міксер і форму для випікання.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
Для тіста:
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 120 г
- яйце – 1 шт.
- ванільний цукор – 1/2 ч. л.
- сіль – дрібка
- сметана, кефір чи йогурт – 100 мл
- борошно – 170 г
- розпушувач – 1 ч. л. (без гірки)
- сода – дрібка
Для начинки:
- інжир – 8-10 шт.
- цукор – 2 ч. л.
- сік лимона – 1 ст. л. чи до смаку
Додатково:
- цукор для посипання пирога – до смаку
- форма для випікання діаметром 24 см (бажано роз’ємна)
- олія – для змащення форми
Для цієї випічки вибирайте інжир стиглий та солодкий. До речі, цей пиріг можна приготувати з будь-якими фруктами та ягодами – сливами, персиками, грушами, яблуками, вишнями.
Як приготувати пиріг з інжиром
- У зручній височенькій ємності збиваємо нарізане кубиками розмякшене вершкове масло з цукром, дрібкою солі та ванільним цукром.
- Додаємо до збитої маси яйце і йогурт (сметану чи кефір). Збиваємо 3 хвилин.
- Борошно просіюємо з розпушувачем та содою. Вводимо поступово в основну масу.
- Інжир миємо, хвостики відрізаємо. Нарізаємо на половинки чи скибочки та поливаємо соком лимона.
- Форму змащуємо олією. Викладаємо тісто.
- Тепер розкладаємо інжир, злегка втиснувши його в тісто.
- Посипаємо верх інжирного пирога цукром.
- Випікаємо у духовці за 180 °С 35 хвилин. Духовки різні, тож варто перевірити наприкінці приготування сірником чи дерев’яною шпажкою.
Буде красиво та смачно, якщо подати пиріг з інжиром з кулькою ванільного морозива.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.