Фото Їжа

Як приготувати смачні курячі ніжки – рецепт

курячі ніжки
Джерело: Depositphotos

Курячі ніжки – частина птиці, яку можна легко та швидко приготувати. На них м’ясо доволі ніжне та нежирне, що підходить для людей на дієті чи правильному харчуванні.

Факти ICTV підготували топ-3 рецепти дієтичних курячих гомілок, які з легкістю впишуться у ваш раціон.

Курячі ніжки на сковороді

Інгредієнти: 

Зараз дивляться
  • курячі гомілки – 1 упаковка (7 ніжок);
  • картопля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цвітна капуста (свіжа або заморожена) – за обсягом стільки ж, скільки картоплі;
  • стручкова квасоля – за обсягом стільки ж, скільки картоплі;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • часник – 1 зубик.;
  • сіль, перець – до смаку;
  • зелень – до смаку.

Приготування 

  1. Промийте курячі ніжки та злегка обсушіть паперовим рушником.
  2. Промийте та почистіть картоплю та наріжте на шматочки приблизно 1 см.
  3. Помийте стручкову квасолю, цвітну капусту, останню наріжте на дрібні суцвіття.
  4. Гарно нагрійте глибоку сковороду, влийте олію та викладіть гомілки, картоплю, цвітну капусту та квасолю. Смажте протягом 5 хвилин. Можна трохи зменшити вогонь.
  5. Почистіть моркву, наріжте довгими брусочками та закиньте на пательню до решти овочів, перемішайте та смажте ще хвилин 10, періодично помішуйте.
  6. Часник дрібно наріжте, додайте до овочів. Посоліть, поперчіть. Готуйте до готовності.
  7. Посипте дрібно нарізаною або сушеною зеленню і перемішайте.
  8. Перекладіть готові гомілки на тарілку.

Курячі ніжки у тісті

Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 600 г;
  • тісто листкове бездріжджове – 1 упаковка;
  • картопля – 3 шт.;
  • гриби (будь-які) – 200 г;
  • кунжут – за смаком;
  • сіль, перець, куркума – до смаку;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • вершки або молоко – 150 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • вершкове масло – до смаку.

Приготування 

  1. Картоплю почистіть та покладіть у каструлю. Варіть протягом 15-20 хвилин.  Коли вона стане м’якою, злийте воду, посоліть та додайте шматочок вершкового масла. Розімніть картоплю картоплем’ялкою.
  2. Курячі гомілки почистіть, поперчіть, приправте та обсмажте до золотистої скоринки.
  3. Також обсмажте цибулю на олії, додайте гриби і залийте вершками, тушіть декілька хвилин.
  4. Тісто розморозьте та розділіть на шість частин. Кожну частину злегка розкачайте від середини до країв, залишаючи середину товщою.
  5. У центр кожного квадрата покладіть картопляне пюре та гриби. Поставте на нього вертикально ніжку. Пюре обліпіть навколо м’яса.
  6. Краї тіста підніміть вгору та защипніть, зробивши мішечок. Кісточку залиште зовні.
  7. Обв’яжіть ниткою, щоб мішечок під час випічки не розкрився. Сильно не затягуйте.
  8. Тісто змажте жовтком, щоб вийшла гарна скоринка. Кісточку оберніть фольгою.
  9. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте ніжки протягом 20-25 хвилин. Наприкінці зніміть з них ниточки.

Курячі ніжки в мультиварці

Інгредієнти: 

  • курячі ніжки – 1 кг;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець – за смаком;
  • соняшникова олія – 2 ст. л;
  • горіхи – 150 г;
  • часник – за смаком;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • кінза – 90 г;
  • гранатовий сік – 600 мл.

Приготування 

  1. Промийте курячі гомілки та замаринуйте в солі та перці. Налийте у чашу мультиварки соняшникову олію та увімкніть режим “Смаження”.
  2. Викладіть у мультиварку курячі гомілки та підсмажте до скоринки (8-10 хв).
  3. Для соусу подрібніть горіхи та змішайте їх з часником, хмелі-сунелі, кінзою та гранатовим соком.
  4. Вилийте готовий соус у мультиварку та перемкніть її на режим “Плов”.

Користь курячих гомілок

Куряча гомілка – це нижня частина ноги птиці без стегна. Її середня калорійність – 200,3 ккал в 100 грамах продукту. У складі курячої гомілки значна кількість тваринного білка, який збагачений незамінними для людського організму амінокислотами.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка