Що ви думаєте про кабачки тещин язик на зиму? Наша думка така: не можна не захоплюватись цією апетитною закускою, яка взимку завжди актуальна як на повсякденному, так і святковому столі.
Тещин язик рецепт знайомий нам ще за радянських часів і й до сьогодення залишається актуальним у багатьох родинах.
Отже, сьогодні ми поділимося з вами класичним рецептом цієї закуски та дамо декілька порад, як зробити її ще цікавішою.
Кабачки тещин язик чудово поєднуються з різними стравами. Вони можуть бути відмінною закускою до м’ясних та рибних страв. А також їх можна подати з хрустким хлібом, кашею чи картопляним пюре.
Кабачки тещин язик – рецепт
Останній часом багато господинь додають у цей салат печериці та нарізану зелень кропу. Варто спробувати, бо виходить дуже апетитно. На запропоновану кількість інгредієнтів візьміть 400-500 г печериць і пучок кропу.
Інгредієнти:
- кабачки – 3 кг
- помідори (гарно стиглі, солодкі) – 1,5 кг
- перець болгарський – 6 шт.
- перець гіркий – 1-3 стручки
- часник – 3 головки
- олія рафінована – 1 повна склянка (250 мл)
- сіль – 1 ст. л. (можна з гіркою)
- цукор – 1 склянка, також з гіркою
- оцет 9% – 120 мл
Кабачки тещин язик на зиму покроково:
- М’якоть солодкого та гострого перцю та кабачки пропустіть через м’ясорубку. Збивати у блендері овочі для тещиного язика не рекомендується. Консистенція буде занадто дрібна і, як стверджують пошановувачі цього салату, смак гірший.
- Отриману овочеву масу переливаємо у каструлю, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
- Ставимо каструлю з овочевим пюре на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи деревяною ложкою. За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо олію.
- Кабачки нарізаємо до вашого смаку (кубиками, слайсами, кружальцями, напівкружальцями). Головне правило – вони повинні бути приблизно одного розміру.
- У каструлю з овочевим пюре викладаємо кабачки та перемішуємо. Доводимо усе разом до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо, іноді помішуючи, ще 30 хвилин.
- Тим часом часник чистимо, миємо і пропускаємо через прес.
- За 5 хвилин до закінчення приготування тещиного язика з кабачків додаємо часник і оцет.
- Гаряче овочеве варимо викладаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
- Банки перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати.
От і все. Закуска тещин язик за найпростішим рецептом готова. Зберігаймо в темному прохолодному місці близько року. Вживати можна через місяць після приготування. Усім смачної та лагідної зими!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.