Ми знаємо, як приготувати тигрові креветки, щоб вони вийшли соковитими, апетитними та просто неймовірними до будь-якого застілля.
Вони мають корисні властивості: містять антиоксиданти, поліненасичені жирні кислоти Омега-3, легкозасвоюваний білок, вітаміни групи В, а також мікроелементи, такі як йод, фосфор, калій, кальцій, цинк.
Цей вид молюсків використовуються для приготування багатьох страв, але найбільше захоплення вони викликають, коли тигрові креветки смажать на сковороді.
Тож пропонуємо чудовий рецепт – смажені тигрові креветки в томаті з часником та соєвим соусом. Буде смачно!
Як приготувати тигрові креветки
У рецепті одним із інгредієнтів є соєвий соус. Тож додаючи сіль, важливо не пересолити. І, до речі, гурмани в соус також додають трішки тростинного цукру та меленого імбиру.
Інгредієнти:
- тигрові креветки варено-морожені – 1 кг
- томатний соус – 5 ст. л.
- соєвий соус – 6 ст. л.
- часник – 2-3 зубки
- сушений чебрець або розмарин – 0,5 ч. л.
- сіль, мелений чорний або білий перець – до смаку
- оливкова олія – для смаження
Смажені тигрові креветки на пательні в томатному соусі: рецепт покроково
- Креветки розморожуємо і смажимо, помішуючи, в розігрітій оливковій олії близько 2 хвилин.
- У глибокій сковороді (можна вок) розігріваємо оливкову олію.
- Потім викладаємо пропущений через прес часник і смажимо, помішуючи, 30 секунд.
- Тепер час додати усі соуси та спеції. Все гарно перемішуємо та доводимо до кипіння.
- Викладаємо креветки, поєднуємо з соусом і готуємо, періодично перемішуючи, 3 хвилини.
- Потім сковороду знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин, щоб просочилися соусом. Смачного!
Спробуйте цей рецепт вдома і переконайтеся, що смажені тигрові креветки в соусі – неймовірна смакота.
Фото: Depositphotos