Щоб приготувати варення з бузини, необхідно запастися спілими ягодами. Рецепт приготування смачного варення з бузини – дивіться в матеріалі Фактів ICTV.
Варення з бузини: рецепт
Важливо, щоб бузина була саме чорною, а не червоною. Тільки її можна використовувати для приготування страв та різноманітних закруток на зиму.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- чорна бузина – 1 кг
- цукор – 1 кг
Приготування:
- Спочатку потрібно ретельно відокремити ягоди від гілок та листя. Це рекомендується робити у рукавичках, щоби шкіра не ввібрала сік бузини і ваші руки не забруднилися. Опісля слід добре промити ягоди.
- У велику кастрюлю помістіть чисті ягоди та цукор. Перемішайте суміш і поставте варитися на середній вогонь.
- Коли вона почне кипіти, збавте вогонь на мінімум і варіть майбутнє варення ще 40-45 хвилин. При цьому треба постійно помішувати суміш та знімати з неї піну. Вимкніть плиту і залиште варення до повного охолодження.
- Ще раз поставте варення на вогонь, щоб воно закипіло. Збавте температуру до середньої і ще 5 хвилин його проваріть.
- Після цього можете розливати отриману суміш у банки.
- Закрутіть варення кришками, загорніть банки у рушник і тримайте на кухні до повного охолодження.
- Після цього можете віднести варення з бузини у погріб. Смачного!