Як сушити абрикоси в сушарці: власний досвід і поради

Як сушити абрикоси в сушарці

Сушені абрикоси (курага) – чудове джерело вітамінів та мікроелементів. Вони яскраві, запашні, кислувато-солодкі й дуже корисні.

Хоча курагу можна купити, абрикоси, висушені в домашніх умовах, мають беззаперечну перевагу – вони не містять шкідливих речовин і цукру.

Зараз, у складний для нашої країни час, важливо мати запаси на зиму. Тож оберімо найкращі фрукти та розпочнемо приготування, щоб забезпечити себе та своїх рідних корисними смаколиками.

Зараз дивляться

З сушених абрикосів можна варити компоти й узвар, використовувати у випічці чи як корисний перекус.

Як сушити абрикоси в сушарці – читайте в нашому матеріалі.

Під час сушіння абрикосів в сушарці приміщення наповниться таким ароматом свіжих фруктів, що чекайте в гості сусідів.

Як правильно сушити абрикоси в сушарці в домашніх умовах

Для сушіння вибирайте стиглі, але не перезрілі фрукти. Що красивіші абрикоси, то апетитнішими вони вийдуть.

Інгредієнти на 3 банки об’ємом 0,5 л:

  • абрикоси свіжі – 3 кг 200 г

Підготовка абрикосів до сушіння

  1. Абрикоси промиваємо і даємо їм обсохнути.
  2. Розділяємо їх навпіл і видаляємо кісточку. Половинки великих абрикосів бажано розрізати навпіл. Так вони швидше висохнуть.

Як правильно сушити абрикоси

  1. На піддони сушарки розкладаємо нарізані абрикоси так, щоб вони не були впритул один до одного.
  2. Виставляємо температуру на 55°С і сушимо 8 годин.
  3. Вимикаємо сушарку і даємо абрикосам охолонути. Потім знову вмикаємо та сушимо за тієї ж температури ще близько 6-7 годин.

Якщо після закінчення цього часу абрикоси здаються вам занадто вологими, сушимо ще близько 2 годин. Важливо, щоб абрикоси залишалися м’якими та легко гнулися, але не ламалися.

Як зберігати сушені абрикоси

  • Найкраще зберігати сушені абрикоси в скляних банках із герметичними кришками. Тримайте банки в темному сухому приміщенні.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка