Сушені абрикоси (курага) – чудове джерело вітамінів та мікроелементів. Вони яскраві, запашні, кислувато-солодкі й дуже корисні.
Хоча курагу можна купити, абрикоси, висушені в домашніх умовах, мають беззаперечну перевагу – вони не містять шкідливих речовин і цукру.
Зараз, у складний для нашої країни час, важливо мати запаси на зиму. Тож оберімо найкращі фрукти та розпочнемо приготування, щоб забезпечити себе та своїх рідних корисними смаколиками.
З сушених абрикосів можна варити компоти й узвар, використовувати у випічці чи як корисний перекус.
Як сушити абрикоси в сушарці – читайте в нашому матеріалі.
Під час сушіння абрикосів в сушарці приміщення наповниться таким ароматом свіжих фруктів, що чекайте в гості сусідів.
Як правильно сушити абрикоси в сушарці в домашніх умовах
Для сушіння вибирайте стиглі, але не перезрілі фрукти. Що красивіші абрикоси, то апетитнішими вони вийдуть.
Інгредієнти на 3 банки об’ємом 0,5 л:
- абрикоси свіжі – 3 кг 200 г
Підготовка абрикосів до сушіння
- Абрикоси промиваємо і даємо їм обсохнути.
- Розділяємо їх навпіл і видаляємо кісточку. Половинки великих абрикосів бажано розрізати навпіл. Так вони швидше висохнуть.
Як правильно сушити абрикоси
- На піддони сушарки розкладаємо нарізані абрикоси так, щоб вони не були впритул один до одного.
- Виставляємо температуру на 55°С і сушимо 8 годин.
- Вимикаємо сушарку і даємо абрикосам охолонути. Потім знову вмикаємо та сушимо за тієї ж температури ще близько 6-7 годин.
Якщо після закінчення цього часу абрикоси здаються вам занадто вологими, сушимо ще близько 2 годин. Важливо, щоб абрикоси залишалися м’якими та легко гнулися, але не ламалися.
Як зберігати сушені абрикоси
- Найкраще зберігати сушені абрикоси в скляних банках із герметичними кришками. Тримайте банки в темному сухому приміщенні.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.