Літо – саме та пора, коли овочів та фруктів безліч. Зараз, коли в Україні війна, важливо мати запаси на зиму.
Сушіння – чудовий спосіб зберегти вітаміни на зиму. Сушена полуниця стане в пригоді для приготування сніданків, десертів або й просто як корисний перекус.
Отже, як сушити полуницю в сушарці в домашніх умовах правильно – читайте в нашому матеріалі.
Зараз дивляться
Як сушити полуницю в сушарці: покрокова інструкція
Інгредієнти:
- полуниця свіжа
Підготовка до сушіння:
- Спочатку ретельно промийте полуницю – обов’язково холодною водою – та видаліть плодоніжки.
- Ягоди розкладіть на паперовому рушнику та обсушіть їх.
- Полуницю наріжте на скибочки. Це забезпечить рівномірне висихання ягід.
- Виріжте підкладки з пергаментного паперу за розміром піддонів.
- Застеліть піддони папером. Це полегшить зняття ягід після сушіння.
- Розкладіть ягоди так, щоб вони не торкалися одна одної. Це дозволить їм сохнути рівномірно і не злипатися.
Сушіння полуниці в сушарці
- Встановіть температуру сушарки на 58-60°C. Сушіть полуницю протягом 1-1,5 години.
- Після завершення першого етапу сушіння дістаньте решітки та дайте полуниці повністю охолонути. Це допоможе уникнути пересушування.
- Знизьте температуру до 45-50°C і продовжуйте сушити її до повної готовності.
- Для рівномірного сушіння важливо кожні 2 години міняти решітки місцями.
- Полуниця повинна бути пружною і трохи ламатися при стисканні. Якщо вона ще не досягла такої консистенції, продовжуйте сушити, перевіряючи кожні 30 хвилин.
Полуниця з сушарки: як зберігати
Готову сушену полуницю зберігайте у герметичних контейнерах або скляних ємностях у сухому, темному та бажано прохолодному місці. Так ви зможете насолоджуватися її смаком протягом усієї зими.
Зараз, як ніколи, важливо мати заготівлі, і полуниця, висушена в сушарці, стане чудовим доповненням до вашої комори. Усім теплої зими!
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.