Фото Їжа

Як у Грузії: рецепт справжнього лобіо з квасолі

квасоля
Джерело: Depositphotos

Грузинська кухня – справжня культурна скарбниця, що зачаровує своїм унікальним смаком. Тож прихильникам грузинського колориту пропонуємо приготувати страву, якою обов’язково частують гостей, родичів та друзів.

Отже, рецепт лобіо з квасолі, запашних спецій та свіжої кінзи.

Як приготувати лобіо з квасолі

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • 600 г червоної квасолі;
  • 400 г ріпчастої цибулі;
  • 50 мл олії для смаження;
  • 3 лаврових листків;
  • 2 зубки часнику;
  • по 1 ч. л. чабру, меленого коріандру та хмелі-сунелі;
  • 1 гострий перець;
  • 1 пучок свіжої зелені кінзи;
  • сіль, чорний мелений перець, соус ткемалі – до смаку.

Приготування:

  1. Заливаємо квасолю холодною водою в співвідношенні 1:4, додаємо лаврове листя, трохи солимо і варимо 2,5-3 години, час від часу помішуючи, доки боби не стануть м’якими.
  2. За 10-15 хвилин до закінчення варіння знімаємо квасолю з вогню.
  3. Очищену цибулю та вимиту зелень кінзи подрібнюємо.
  4. Кладемо в ступку коріандр, хмелі-сунелі, чабер, гострий перець, часник і дрібку солі та розтираємо їх товкачем.
  5. Пасеруємо в олії подрібнену цибулю з листям кінзи, додаємо сухі приправи і все перемішуємо.
  6. У відварену квасолю додаємо цибулю з кінзою, соус ткемалі та суміш сухих інгредієнтів. Повертаємо на вогонь, солимо та тушкуємо ще 5-10 хвилин.
  7. Якщо хочете подавати страву у традиційних глиняних горщиках, перекладіть лобіо та поставте посуд в духовку на 5-7 хвилин.

Ще більше цікавих рецептів можна знайти на сайті Смачно.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка