Грузинська кухня – справжня культурна скарбниця, що зачаровує своїм унікальним смаком. Тож прихильникам грузинського колориту пропонуємо приготувати страву, якою обов’язково частують гостей, родичів та друзів.
Отже, рецепт лобіо з квасолі, запашних спецій та свіжої кінзи.
Як приготувати лобіо з квасолі
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- 600 г червоної квасолі;
- 400 г ріпчастої цибулі;
- 50 мл олії для смаження;
- 3 лаврових листків;
- 2 зубки часнику;
- по 1 ч. л. чабру, меленого коріандру та хмелі-сунелі;
- 1 гострий перець;
- 1 пучок свіжої зелені кінзи;
- сіль, чорний мелений перець, соус ткемалі – до смаку.
Приготування:
- Заливаємо квасолю холодною водою в співвідношенні 1:4, додаємо лаврове листя, трохи солимо і варимо 2,5-3 години, час від часу помішуючи, доки боби не стануть м’якими.
- За 10-15 хвилин до закінчення варіння знімаємо квасолю з вогню.
- Очищену цибулю та вимиту зелень кінзи подрібнюємо.
- Кладемо в ступку коріандр, хмелі-сунелі, чабер, гострий перець, часник і дрібку солі та розтираємо їх товкачем.
- Пасеруємо в олії подрібнену цибулю з листям кінзи, додаємо сухі приправи і все перемішуємо.
- У відварену квасолю додаємо цибулю з кінзою, соус ткемалі та суміш сухих інгредієнтів. Повертаємо на вогонь, солимо та тушкуємо ще 5-10 хвилин.
- Якщо хочете подавати страву у традиційних глиняних горщиках, перекладіть лобіо та поставте посуд в духовку на 5-7 хвилин.
Ще більше цікавих рецептів можна знайти на сайті Смачно.
Читайте також:
