Ми знаємо, як замінити оцет лимонною кислотою. Ці прості лайфхаки допоможуть, і ви будете приємно здивовані результатом.
Як замінити оцет лимонною кислотою в консервації
Лимонна кислота – справжній скарб на кухні, особливо для тих, хто полюбляє займатися консервацією. Вона не тільки може замінити оцет, але й надає заготівлі оригінальний приємний смак і аромат.
До того ж лимонна кислота допомагає зберігати продукти тривалий час, що ідеально підходить для зимових запасів.
Зараз дивляться
Як замінити оцет лимонною кислотою: пропорції на літрові банки
- Для консервованих у літрових банках огірків господині використовують 1/2 та 1/4 ч. л. лимонної кислоти. Це залежить від ваших смакових уподобань.
- Для помідорів достатньо буде 1/4 ч. л. лимонної кислоти.
- В овочеве асорті господині кладуть близько 1/3 ч. л. лимонної кислоти чи до смаку. Це залежить від підібраних овочів та власного смаку господині.
Як перевести оцет у лимонну кислоту: співвідношення
- За загальним правилом, 10 мл оцту 9% можна замінити 1 г лимонної кислоти.
- 1 ч. л. лимонної кислоти на 14 ст. л. води – це замінник 9% оцту.
- 1 ст. л. лимонної кислоти на 2 ст. л. води – це замінник 70% оцтової есенції.