Як заморозити баклажани на зиму: прості способи

заморозити баклажани на зиму
Джерело: Depositphotos

Баклажани – це не лише смачний, але й корисний овоч, який хочеться зберегти на зиму. Якщо ви досі не пробували заморожувати їх, саме час дізнатися, як заморозити баклажани правильно та просто.

Заморожені баклажани можна додавати в супи, рагу, готувати з ними різноманітні страви на сковороді чи в духовці. Пам’ятаймо, що після розморожування баклажани стають м’якшими, тому для смаження їх краще використовувати без попередньої розморозки.

Як заморозити баклажани на зиму

  • Для заморожування обираємо молоді та стиглі баклажани без пошкоджень. Найкраще підходять плоди з глянцевою шкіркою і пружною м’якоттю. Миємо та обсушуємо їх. Потім зрізаємо кінчики.
  • Далі нарізаємо баклажани на скибочки чи кубики, залежно від того, як ви плануєте їх використовувати взимку.
  • Баклажани можна заморожувати як зі шкіркою, так і без неї. Якщо плануєте використовувати баклажани в стравах, де важлива ніжна текстура, шкірку краще зняти.

Зверніть увагу, що баклажани мають властивість трохи гірчити, особливо зрілі плоди. Щоб позбутися цієї гіркоти, нарізані шматочки можна посолити і залишити на 20-30 хвилин. Після цього промийте їх водою та обсушіть.

Як правильно заморозити баклажани на зиму: способи

Сирі баклажани. Після підготовки сирі баклажани можна одразу заморожувати. Для цього викладаємо їх на піднос в один шар і поміщаємо у морозилку на 2-3 години. Потім перекладаємо в пакети чи контейнери. Такий метод дозволяє зберегти текстуру овочів і запобігає злипанню шматочків.

Зараз дивляться

Бланшовані баклажани. Щоб вони зберегли свій колір і смак після розморожування, їх можна бланшувати. Для цього опускаємо нарізані баклажани у киплячу воду на 3 хвилини, а потім одразу перекладаємо в холодну воду з льодом. Після охолодження баклажани обсушуємо і заморожуємо, як вказано вище.

Запечені баклажани. Розрізаємо баклажани навпіл, злегка змащуємо олією і запікаємо у духовці за 180 °C до м’якості. Після охолодження перекладаємо у зручну тару та заморожуємо.

Отже, як правильно заморозити баклажани, ми вже знаємо. Обирайте спосіб, який більше до вподоби, та розпочинайте приготування. Усім смачної та теплої зими.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка