Кінець літа та початок осені – сезон кавунів! І нехай наразі їх не так багато, як раніше, але ж все-таки є! Тому пропонуємо і свіжими кавунами насолодитися вдосталь, і зробити смачну заготівлю.
Як засолити кавун холодним способом – правильний рецепт та поради – читайте нижче у матеріалі.
Солоні кавуни стануть відмінним доповненням до м’ясних страв, тому, що вони ідеально поєднуються зі смаженим чи тушкованим м’ясом. Також їх можна додавати до салатів, наприклад, змішати з іншими квашеними овочами для створення пікантного міксу.
Як засолити кавун у домашніх умовах
Холодний спосіб засолювання дозволяє зберегти смак та аромат кавуна, додаючи легкий винний присмак, що робить цю закуску справжньою смакотою. Цей метод не потребує часу, кип’ятіння чи стерилізації.
Інгредієнти:
- кавун – 5 кг
- сіль кам’яна не йодована – 2 ст. л.
- цукор – 4 ст. л.
- вода кімнатної температури – 2 л
Як засолити кавун холодним способом у домашніх умовах покроково:
- Кавун розрізаємо навпіл, а потім нарізаємо невеликими шматками. Важливо, щоб шматки були зручними для укладання в банку.
- Для розсолу в каструлю вливаймо воду (2 л). Всипаємо у воду сіль та цукор. Перемішуємо до повного розчинення.
- Викладаємо шматки кавуна в емальовану каструлю та заливаємо розсолом. Він повинен повністю покривати кавун. Накриваємо каструлю тарілкою, а зверху притискуємо кришкою від каструлі.
- Залишаємо нашу заготівлю настоюватися у темному місці за кімнатної температури 1-2 дні. Час настоювання залежить від температури в приміщенні. Якщо дуже жарко, достатньо буде доби. Головне – дивитися, щоб не утворювалася цвіль.
- Після настоювання, перекладіть його в чисті сухі банки та заливаємо розсолом, у якому він квасився. Банки накриваємо кришками. Зберігаємо у погребі чи холодильнику.
Солоні кавуни, приготовані холодним способом, можна зберігати до 5-6 місяців.
