Фісташкова паста – це смачний і корисний продукт. Вона ідеально підходить для топінгів, використовується в кондитерських виробах, кремах чи й навіть просто як смачна намазка на хліб.
Як зробити фісташкову пасту в домашніх умовах – знати правильний рецепт! Отже, рецепт приготування пасти із фісташок, що містить фісташкова паста та багато іншого, цікавого та корисного – читайте в нашому матеріалі.
Що входить до фісташкової пасти
Фісташкова паста складається з кількох простих інгредієнтів, які забезпечують її насичений смак та кремову текстуру.
Зазвичай до складу фісташкової пасти входять фісташки, вода, цукор і мигдальне борошно. Ці інгредієнти становлять основу, яка дає можливість створити смачну пасту, ідеальну для кондитерських виробів, випічки та інших десертів.
Як зробити фісташкову пасту: рецепт
Приготування фісташкової пасти не забере багато часу, і ви будете впевнені в її складі без хімічних добавок і ароматизаторів.
Інгредієнти:
- фісташки (натуральні, не обсмажені) – 125 г
- вода – 20 г
- цукор – 60 г
- мигдальне борошно – 40 г
- олія рафінована – 1-2 ст. л.
Приготування:
- Почистьте фісташки та викладіть їх одним шаром на деко. Розігрійте духовку до 150 градусів і підсушуйте фісташки протягом 15 хвилин. Потім висипте фісташки на пергаментний папір і дайте їм охолонути.
- Для сиропу в каструлі змішайте воду з цукром. Поставте на середній вогонь і нагрівайте до температури приблизно 114 градусів. Не використовуйте ложки для перемішування – краще акуратно обертати ківш, щоб сироп не кристалізувався.
- Коли сироп нагріється, додайте в нього фісташки. Швидко перемішайте, щоб вони покрилися сиропом, і зачекайте, поки не почне утворюватися кристалізація. Якщо цього не сталося, збільште температуру сиропу.
- У блендер помістить охолоджені фісташки та мигдальне борошно. Збийте все до максимально дрібної консистенції. Якщо ваш блендер не має достатньої потужності, можна використати кавомолку.
- Додайте до пасти із фісташок олію та ще раз гарно збийте.
- Готову фісташкову пасту перекладіть у контейнер і помістіть у холодильник для охолодження. Паста стане більш щільною після охолодження.
Зберігати продукт можна до 5-6 місяців.
Що приготувати із фісташковою пастою
Фісташкова паста – це не тільки смачна намазка на хліб, але й чудовий інгредієнт для випічки. Вона ідеально підходить для приготування:
- бісквітів і тортів;
- імбирного печива та печива з горіхами;
- кремів і мусів;
- ганаша для глазурі та цукерок;
- також можна додавати фісташкову пасту до десертів, таких як морозиво або йогурт, для створення ексклюзивних смаків.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.