Як зробити фісташкову пасту: рецепт, склад та ідеї

Як зробити фісташкову пасту: рецепт, склад та ідеї

Фісташкова паста – це смачний і корисний продукт. Вона ідеально підходить для топінгів, використовується в кондитерських виробах, кремах чи й навіть просто як смачна намазка на хліб.

Як зробити фісташкову пасту в домашніх умовах – знати правильний рецепт! Отже, рецепт приготування пасти із фісташок, що містить фісташкова паста та багато іншого, цікавого та корисного – читайте в нашому матеріалі.

Що входить до фісташкової пасти

Фісташкова паста складається з кількох простих інгредієнтів, які забезпечують її насичений смак та кремову текстуру.

Зараз дивляться

Зазвичай до складу фісташкової пасти входять фісташки, вода, цукор і мигдальне борошно. Ці інгредієнти становлять основу, яка дає можливість створити смачну пасту, ідеальну для кондитерських виробів, випічки та інших десертів.

Як зробити фісташкову пасту: рецепт

Приготування фісташкової пасти не забере багато часу, і ви будете впевнені в її складі без хімічних добавок і ароматизаторів.

Інгредієнти:

  • фісташки (натуральні, не обсмажені) – 125 г
  • вода – 20 г
  • цукор – 60 г
  • мигдальне борошно – 40 г
  • олія рафінована – 1-2 ст. л.

Приготування:

  1. Почистьте фісташки та викладіть їх одним шаром на деко. Розігрійте духовку до 150 градусів і підсушуйте фісташки протягом 15 хвилин. Потім висипте фісташки на пергаментний папір і дайте їм охолонути.
  2. Для сиропу в каструлі змішайте воду з цукром. Поставте на середній вогонь і нагрівайте до температури приблизно 114 градусів. Не використовуйте ложки для перемішування – краще акуратно обертати ківш, щоб сироп не кристалізувався.
  3. Коли сироп нагріється, додайте в нього фісташки. Швидко перемішайте, щоб вони покрилися сиропом, і зачекайте, поки не почне утворюватися кристалізація. Якщо цього не сталося, збільште температуру сиропу.
  4. У блендер помістить охолоджені фісташки та мигдальне борошно. Збийте все до максимально дрібної консистенції. Якщо ваш блендер не має достатньої потужності, можна використати кавомолку.
  5. Додайте до пасти із фісташок олію та ще раз гарно збийте.
  6. Готову фісташкову пасту перекладіть у контейнер і помістіть у холодильник для охолодження. Паста стане більш щільною після охолодження.

Зберігати продукт можна до 5-6 місяців.

Що приготувати із фісташковою пастою

Фісташкова паста – це не тільки смачна намазка на хліб, але й чудовий інгредієнт для випічки. Вона ідеально підходить для приготування:

  • бісквітів і тортів;
  • імбирного печива та печива з горіхами;
  • кремів і мусів;
  • ганаша для глазурі та цукерок;
  • також можна додавати фісташкову пасту до десертів, таких як морозиво або йогурт, для створення ексклюзивних смаків.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка