В Україні мандрики традиційно готували до великого православного свята – Петра і Павла. Однак через те, що ця страва готується легко, швидко і з простих інгредієнтів, її почали готувати значно частіше.
Рецепт приготування смачних мандриків – дивіться в матеріалі Фактів ICTV.
Мандрики: рецепт приготування
Щоб страва набула неперевершеного аромату, можна додати дрібку ваніліну чи 1 ч. л. ванільного цукру.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- сир кисломолочний – 700 г
- борошно – 1 скл в тісто і 1 скл для формування
- цукор – 4 ст. л.
- сметана – 3 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- сода – 1,5 ч. л.
- сіль – 1/3 ч. л.
- олія – для смаження
Приготування:
- У велику миску потрібно додати цукор, сметану та яйця. Все це потрібно збити вінчиком до однорідної маси.
- Після цього потрібно додати соду і теж ретельно перемішати.
- У миску додайте і перемішайте сир, дрібку солі й борошно. Тісто перемішайте та дайте йому постояти 15-20 хв.
- У невеликий сотейник налийте олію.
- Сформуйте з тіста невеликі кульки, вмочіть їх у муку та смажте на невеликому вогні доти, поки вони не стануть золотистого кольору.
- Готові мандрики можна подавати з цукровою пудрою або сметаною. Смачного!
Читайте також:
