Морозиво з йогурту – чудова альтернатива покупному морозиву, яка поєднує в собі користь та смак.
Йогурт є джерелом пробіотиків, які підтримують здоров’я кишківника, покращують травлення та зміцнюють імунітет. Він також містить білок, кальцій та вітаміни групи В.
Морозиво з йогурту зазвичай має меншу калорійність порівняно з традиційним морозивом на основі вершків.
Як зробити морозиво з йогурту в домашніх умовах та які інгредієнти можна додати для покращення смаку – читайте в матеріалі.
При приготуванні цього освіжаючого смаколика в домашніх умовах можна експериментувати з різними інгредієнтами та створювати власні унікальні рецепти. Ось кілька ідей:
- Нарізані свіжі ягоди чи фрукти (полуниця, малина, чорниці, вишня, журавлина, банани, манго).
- сухофрукти (курага, інжир, родзинки, в’ялена журавлина).
- горіхи (мигдаль, кеш’ю, фундук, фісташки).
- насіння (чіа, гарбузове, льон).
- Шоколадні крихти чи какао.
- Замість цукрової пудрти чи цукру: фруктоза, мед, сироп до смаку.
- Джем чи варення.
- Кокосова стружка.
- Спеції: імбир, кориця, кардамон.
- Мюслі або гранола.
- М’ята чи меліса.
Як зробити з йогурту морозиво
Експериментуйте з різними поєднаннями цих додатків, щоб знайти свої улюблені варіанти. Рецепт морозива з йогурту дозволяє проявити креативність.
Інгредієнти:
- йогурт густий натуральний – 2 склянки
- густий джем (кисло-солодкий) – 1-2 ст. л.
- сік лимона – 2 ст. л.
- цукрова пудра – 1-2 ст. л.
- лікер за бажанням – 1-2 ст. л. чи ванілін – дрібка
Морозиво з йогурту: рецепт покроково
- Йогурт викладаємо у зручну для збивання ємність. Додаємо цукрову пудру, сік лимона та лікер чи ванілін. Гарно збиваємо.
- Перекладаємо отриману масу у ємність для заморожування.
- Додаємо до йогурту джем і акуратно перемішуємо. Повинна вийти не однорідна апетитна маса.
- Акуратно йогурт з джемом та перекладаємо у ємність для заморожування. Накриваємо кришкою.
- Процес приготування займає близько 3-4 годин. Кожні пів години морозиво з йогурту треба перемішувати.
Готове морозиво з йогурту можна одразу смакувати або зберігати в морозильній камері до подачі до 2 місяців.
Зберігаємо морозиво в герметичній ємності, щоб запобігти утворенню кристалів льоду та поглинанню сторонніх запахів. Підписуємо ємність зазначивши дату приготування, щоб знати, скільки часу морозиво вже знаходиться в морозилці. Велика кількість льоду може свідчити про те, що морозиво зберігалося неправильно або занадто довго.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.