Фото Їжа

Як зробити плавлений сир у домашніх умовах: рецепт, поради та ідеї

Як зробити плавлений сир у домашніх умовах рецепт, поради та ідеї
Джерело: Depositphotos

Плавлений сир – це не лише смачний, а й універсальний продукт, який можна використовувати для бутербродів, соусів, перших і других страв. Магазинні варіанти не завжди мають якісний склад, тому найкращий спосіб насолодитися улюбленим смаком – зробити плавлений сир у домашніх умовах.

Отже, найкращий рецепт плавленого сиру, а також ідеї, що додати для ще більшого смаку й аромату – читайте в нашому матеріалі.

Чому варто зробити плавлений сир у домашніх умовах

  • Натуральний склад – ви точно знаєте, що до нього входитиме.
  • Без шкідливих добавок – жодних консервантів, підсилювачів смаку чи барвників.
  • Можливість експериментувати – додавайте улюблені спеції, трави та інші смачні інгредієнти.
  • Швидкість приготування – усього 30 хвилин, і домашній плавлений сир готовий!

Як зробити плавлений сир у домашніх умовах

Нам знадобляться лише базові продукти, які є майже у кожному холодильнику.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (жирність 9% чи більше)
  • 100 г вершкового масла (жирність 72%)
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. молока
  • 0,5 ч. л соди
  • 1/2 ч. л. цукру
  • сіль – до смаку

Приготування:

  1. Якщо сир сухуватий, подрібніть його в блендері, додавши молоко, це допоможе досягти однорідної текстури.
  2. Додайте до сиру яйце, сіль, соду, цукор і м’яке масло. Добре перемішайте.
  3. Перекладіть сирну масу у миску чи каструлю та поставте її на водяну баню. Постійно помішуйте, поки сирна маса не почне плавитися.
  4. Коли сир стане тягучим і однорідним, можете додати спеції та ароматні добавки. На бажання збийте сир блендером, щоб він був більш повітряним.
  5. Перелийте готовий сир у підготовлену суху скляну банку і залиште охолоджуватися спочатку за кімнатної температури, а потім у холодильнику.

Домашній плавлений сир можна зберігати в холодильнику 5-7 днів.

Готуємо плавлений сир: смачні добавки

Що можна додати в плавлений сир – домашній плавлений сир можна зробити ще смачнішим, додавши улюблені інгредієнти:

  • Смажені печериці – надають сиру приємний грибний аромат.
  • В’ялені томати – додають кисло-солодкі нотки та роблять смак більш насиченим.
  • Часник та спеції – ідеальний вибір для тих, хто любить гострі акценти.
  • Зелень (кріп, петрушка або базилік) – робить сир ароматнішим та апетитнішим на вигляд.
  • Горіхи – для цікавої текстури та легкого горіхового посмаку.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка