Плавлений сир – це не лише смачний, а й універсальний продукт, який можна використовувати для бутербродів, соусів, перших і других страв. Магазинні варіанти не завжди мають якісний склад, тому найкращий спосіб насолодитися улюбленим смаком – зробити плавлений сир у домашніх умовах.
Отже, найкращий рецепт плавленого сиру, а також ідеї, що додати для ще більшого смаку й аромату – читайте в нашому матеріалі.
Чому варто зробити плавлений сир у домашніх умовах
- Натуральний склад – ви точно знаєте, що до нього входитиме.
- Без шкідливих добавок – жодних консервантів, підсилювачів смаку чи барвників.
- Можливість експериментувати – додавайте улюблені спеції, трави та інші смачні інгредієнти.
- Швидкість приготування – усього 30 хвилин, і домашній плавлений сир готовий!
Як зробити плавлений сир у домашніх умовах
Нам знадобляться лише базові продукти, які є майже у кожному холодильнику.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- 500 г сиру (жирність 9% чи більше)
- 100 г вершкового масла (жирність 72%)
- 1 яйце
- 3 ст. л. молока
- 0,5 ч. л соди
- 1/2 ч. л. цукру
- сіль – до смаку
Приготування:
- Якщо сир сухуватий, подрібніть його в блендері, додавши молоко, це допоможе досягти однорідної текстури.
- Додайте до сиру яйце, сіль, соду, цукор і м’яке масло. Добре перемішайте.
- Перекладіть сирну масу у миску чи каструлю та поставте її на водяну баню. Постійно помішуйте, поки сирна маса не почне плавитися.
- Коли сир стане тягучим і однорідним, можете додати спеції та ароматні добавки. На бажання збийте сир блендером, щоб він був більш повітряним.
- Перелийте готовий сир у підготовлену суху скляну банку і залиште охолоджуватися спочатку за кімнатної температури, а потім у холодильнику.
Домашній плавлений сир можна зберігати в холодильнику 5-7 днів.
Готуємо плавлений сир: смачні добавки
Що можна додати в плавлений сир – домашній плавлений сир можна зробити ще смачнішим, додавши улюблені інгредієнти:
- Смажені печериці – надають сиру приємний грибний аромат.
- В’ялені томати – додають кисло-солодкі нотки та роблять смак більш насиченим.
- Часник та спеції – ідеальний вибір для тих, хто любить гострі акценти.
- Зелень (кріп, петрушка або базилік) – робить сир ароматнішим та апетитнішим на вигляд.
- Горіхи – для цікавої текстури та легкого горіхового посмаку.
Читайте також:
