Як зробити смородину з апельсином на зиму: рецепт без варіння

Смородина з апельсином на зиму

Смородина – справжній вітамінний бум! Ці чорненькі ягоди не лише мають насичений смак і аромат, але й надзвичайно корисні для здоров’я.

Щоб зберегти смородину на зиму, пропонуємо рецепт зі збереженням всіх вітамінів та мікроелементів без варіння.

Смородина з апельсином на зиму – заготівля універсальна та дуже проста у приготуванні.

Зараз дивляться

Ложками до чаю, до панкейків чи млинців, сиру чи каші, та хоч й вітамінний чай заварити у зимовий вечір чи ранок. Ох і смачно!

Як приготувати смородину з апельсином на зиму за 10 хвилин – читайте в матеріалі.

Смородина з апельсином: рецепт на зиму

Додавання апельсина має кілька переваг: покращення смаку, збалансування кислоти та, звісно, додаткові вітаміни.

Інгредієнти:

  • смородина – 1 кг
  • апельсин (великий) – 1 шт.
  • цукор – 800 г чи фруктоза – 400 г

Використовувати апельсин зі шкіркою або без – повністю залежить від ваших уподобань.

Смородина з апельсином на зиму: рецепт покроково

  1. Ягоди перебираємо, видаляємо листочки, гілочки тощо. Потім промиваємо та даємо воді стекти.
  2. Апельсин (без кісточок) нарізаємо великими шматочками та разом зі смородиною пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Додаємо до вітамінної маси цукор чи фруктозу, перемішуємо.
  4. Викладаємо перетерту смородину з апельсином у стерилізовані банки, накриваємо кришками й поміщаємо на зберігання у холодильник. Чи викладаємо варення у пластиковий контейнер, накриваємо кришкою і зберігаємо у морозилці.

Термін зберігання у холодильнику – 7 місяців, у морозилці – 11 місяців.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка