Як зробити топлене масло: покрокова інструкція

топлене масло
Джерело: Unsplash

Топлене масло часто називають рідким золотом. І недарма, адже його ніжний горіховий смак підходить до будь-яких страв, а також це важливий продукт для здоров’я.

Топлене масло містить багато Омега-3 і жирні кислоти, які вважають корисними для шлунково-кишкового тракту.

Під час приготування топленого масла молочний жир і лактоза розтоплюються, тому його можуть споживати навіть ті, хто страждає на непереносимість лактози.

Зараз дивляться

Крім того, масло має легкий седативний ефект, що дуже корисно для нервової системи, оскільки воно допомагає подолати безсоння і стрес.

Як правильно розтопити вершкове масло, щоб вийшло топлене – у матеріалі Фактів ICTV.

Як роблять топлене масло: покрокова інструкція

Приготування топленого масла – це досить простий процес, але він потребує уваги й терпіння. Скільки часу потрібно топити масло? Це залежить від кількості продукту: для одного кг вершкового масла вистачить години.

Інгредієнти:

Натуральне вершкове масло (найкраще найбільшої жирності)

Приготування:

  1. Підберіть посуд. Для цього варто взяти глибоку каструлю з товстими стінками та дном. Це допоможе рівномірно розподілити тепло під час приготування масла.
  2. Наріжте масло на невеликі шматочки або кубики.
  3. Розігрійте посуд на середньому вогні. Додайте нарізане масло в каструлю і зачекайте, доки воно повністю розтане.
  4. Під час приготування пильнуйте, щоб масло не кипіло.
  5. Коли масло повністю розтане і стане прозорим, зніміть посуд з вогню.
  6. Після того як топлене масло трошки охолоне, його можна злити у чистий контейнер через ситечко або марлю, щоб відфільтрувати.
  7. Дайте топленому маслу застигнути за кімнатної температури.

Тепер у вас є ароматне топлене масло, готове для використання у ваших улюблених стравах!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка