Котлети з м’яса чи рослинних замінників: що корисніше

Котлети з м’яса чи рослинних замінників: що корисніше
Джерело: Pixabay

Рослинні альтернативи м’ясних продуктів не можуть повністю їх замінити. Ці групи продуктів багаті різними речовинами, необхідними для нормального функціонування організму людини. Водночас вони не замінюють, а взаємодоповнюють один одного.

Науковці проаналізували склад 18 котлет з яловичини та 18 одиниць з рослинних замінників.

Набір поживних речовин у цих продуктах значно відрізнявся, 22 види містилися лише у виробах з м’яса, 31 – у рослинних замінниках.

Зараз дивляться

Як відзначають дослідники, неможливо визначити, які групи продуктів корисніші або кращі за набором речовин, адже вони абсолютно різні.

М’ясні котлети були багаті кератином, сперміном, глюкозаміном, ансерином, Омега-3. Ці речовини допомагають боротися із запальними процесами в організмі, а також виконують роль імуномодулятора.

Вироби із замінників м’яса містили більше фітостеролів та фенолів, які знижують рівень холестерину в крові, а також мають антиоксидантну дію.

У раціоні здорової людини мають бути присутні продукти як тваринного, так і рослинного походження.

Джерело: Scientific Reports

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка