Рецепт зелених помідорів на зиму – це просто знахідка! Зелені помідори мають особливий, пікантний смак, який чудово доповнює різноманітні страви, і саме тому цей рецепт вартий вашої уваги.
Рецепт зелених помідорів на зиму
Зелені помідори мають унікальний смак і текстуру, яких немає у стиглих плодах. Їхній пікантний смак чудово доповнює різноманітні зимові страви, додаючи їм родзинки.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- зелені помідори – 2 кг
- цибуля ріпчаста – 1 кг
- морква – 500 г
- цукор – 1 ст. л. з гіркою
- сіль – до смаку
- олія – 1 склянка (не більше 200 мл)
- оцет – 1/2 склянки (близько 100 мл)
Зелені помідори на зиму покроково:
- Гарно миємо помідори. Вирізаємо плодоніжки та нарізаємо їх на шматочки. Дехто любить більші шматки, а хтось – дрібніші. Але пам’ятаймо, що від розміру нарізки залежить і час приготування.
- Почищену цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву натираємо на грубій тертці.
- Змішуємо підготовлені овочі у великій каструлі. Додаємо сіль та цукор. Залишаємо суміш настоюватися за кімнатної температури на 1 годину, щоб овочі пустили сік.
- Каструлю з овочами поміщаємо на вогонь і, часто помішуючи, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо. Вливаємо олію і варимо 15 хвилин.
- Потім вливаємо оцет, доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин.
- Після закінчення варіння одразу розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
- Банки з зеленими помідорами на зиму укутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати на 24 години. Це допоможе зберегти заготівлю на тривалий час.
Читайте також:
