Жовта черешня – чудовий інгредієнт для приготування різних заготівель на зиму.
Як заготовити жовту черешню смачно і просто – читайте в матеріалі.
Варення з жовтої черешні: рецепт
Варення – один із найпопулярніших способів зберегти черешню. Воно чудово підходить для сніданків з хрусткими тостами, десертів і випічки.
Інгредієнти:
- жовта черешня – 1 кг
- цукор – 1 кг
- сік лимона – 2 ст. л.
- цедра лимона – 1 ст. л.
Як зробити варення з жовтої черешні:
- Ягоди переберіть, видаліть хвостики. Гарно промийте черешню холодною водою, видаліть кісточки.
- У каструлі засипте черешню цукром і залиште на 3-4 години, щоби вона пустила сік.
- Додайте сік лимона, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
- Варіть варення на слабкому вогні протягом 40 хвилин, регулярно знімаючи пінку та перемішуючи деревяною ложкою.
- За 10 хвилин до закінчення приготування додайте цедру лимона та перемішайте.
- Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки та закатайте.

Компот із жовтої черешні: рецепт
Цей напій зберігає природний смак та аромат черешні. Він стане відмінним доповненням до обіду або вечері, а також корисним напоєм для дітей.
Інгредієнти:
- жовта черешня – 1 кг 200 г
- вода – 2 л
- цукор – 500 г
- лимонна кислота – 1 ч. л.
- листочки м’яти – 6-8 шт.
Як приготувати компот із жовтої черешні:
- Черешню висипте у глибоку миску та гарно промийте. Викладіть ягоди на друшляк, дайте стекти воді. Видаліть кісточки.
- Наповніть стерилізовані банки ягодами на 1/3 і додайте промиті листочки м’яти.
- У каструлі закип’ятіть воду з цукром. Варіть близько 7 хвилин.
- Перелийте цукровий сироп у банки з черешнею та накрийте кришками. Залиште на 15 хвилин.
- Сироп перелийте у каструлю, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту. Проваріть 1 хвилину.
- Знову перелийте сироп у банки та відразу закатайте. Банки з компотом із черешні переверніть і залиште до повного охолодження.
Нижче рецепт жовтої черешні на зиму, який подобається усім, без виключення!
Джем із жовтої черешні: рецепт
Джем із черешні виходить дуже густий та ароматний. Його можна використовувати як прослойку для тортів і печива, як начинку для пирогів чи й просто намастити на хліб.
Інгредієнти:
- жовта черешня — 1 кг
- цукор — 800 г
- пектин — 10 г (якщо потрібно для загущення)
- сік лимона — 2 ст. л.
Як приготувати джем із жовтої черешні:
- Промийте черешню, видаліть кісточки та подрібніть занурювальним блендером до стану пюре.
- Додайте цукор і сік лимона, доведіть до кипіння на повільному вогні.
- Варіть 35-40 хвилин, періодично помішуючи. Якщо джем не густий, додайте пектин і варіть ще 5-10 хвилин.
- Гарячий джем розлийте у стерилізовані банки та відразу закатайте.
Як заготовити жовту черешню на зиму, цей чудовий літній скарб, ми вже знаємо. Оберімо рецепт і нумо готувати. Буде смачно та красиво! Смачної зими!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.