Буде як свіжий багато років: прості поради, як уникнути кристалізації меду

мед
Джерело: Pixabay

Бджоляр Доун Комбс у коментарі популярному британському онлайн-виданню дав кілька простих порад, як уникнути кристалізації меду, щоб він був як свіжий багато років.

– Хоча мед має різний смак і текстуру, він ризикує кристалізуватися практично в будь-якій формі. На щастя, цього легко уникнути, дотримуючись кількох простих правил зберігання, – каже Комбс.

За його словами, хтось зберігає мед виключно в холодильнику, а хтось тримає його у прохолодній темній шафі.

Зараз дивляться

Хоча для зберігання придатні обидва варіанти, любителі меду, за словами бджоляра, можуть продовжити термін зберігання солодкої субстанції, звернувши увагу на тип нектару, який вони купують.

– Це пов’язано з тим, що різні види меду краще зберігати в різних місцях і за різних температур, – стверджує експерт.

Коли справа доходить до сирого меду, упакованого просто з вулика, Комбс радить зберігати його в місцях із постійною температурою від 18 до 24°C.

За словами бджоляра, шафа поруч із плитою або духовкою найкраще підходить для такого рідкого меду, оскільки вона імітує тепле темне середовище вулика і запобігає кристалізації.

– Зберігання в прохолодному місці – хороший вибір, але майте на увазі, що в таких ситуаціях кристалізація відбуватиметься швидше, – каже Комбс.

Що ж до пастеризованого меду, який обробляється за високих температур, то його слід зберігати в теплому темному місці. Це уберігає його від кристалізації, яку багато людей розглядають як знак, що слід викинути банку і замінити її новою.

Але незалежно від того, де на кухні зберігається мед, одна річ, яка не підлягає обговоренню, це тип використовуваної ємності.

За словами Доун, мед завжди слід зберігати в скляному герметичному контейнері, щоб уникнути надмірної вологи. Це пов’язано з тим, що цукор, який міститься в меді, легко поглинає вологу з повітря під час зберігання в пластику.

І хоча мед має тривалий термін зберігання, поява небажаних дріжджів може змінити його смак і текстуру.

З цієї причини скляні банки з герметичними кришками – найкращий варіант для найсвіжішого меду навіть через роки після його купівлі.

Як зазначає бджоляр і письменник зі США Френк Мортімер, дотримання цих простих правил може надати меду майже необмежений термін придатності. І навіть якщо відбувається кристалізація, його, як правило, можна їсти, хоча якість може бути не такою гарною.

Джерело: Express

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка