Салат, у якому, крім овочів і фруктів, є ще м’ясо, бекон, сир, варені яйця, та ще й заправка з майонезу, дієтологи в один голос записали до найбільш шкідливих салатів.
Особливо для тих, хто намагається вживати здорову їжу.
А дієтолог Мері Сабат взагалі вважає, що такий салат не стане прийнятнішим, навіть якщо ви заправите його олією чи йогуртом.
– Коли господиня на вечерю поєднує в тарілці все, що є в холодильнику, виходить салат, від якого треба триматися подалі, – каже дієтолог.
Здавалося б, що поганого в класичній страві, що складається з різноманітних інгредієнтів, як-от суміш зелені, овочів, м’яса (наприклад, шинки, індички та бекону), сиру і зварених круто яєць…
Такі салати часто називають “від кухаря”, вони поживні, смачні, ситні.
Саме тому і можуть ці салати, які до вподоби багатьом, призводити до збільшення ваги. Адже додавання м’яса і сирів, та ще разом із вершковими заправками, може значно підвищити загальну калорійність страви.
– Поєднання сиру, яєць і вершків може призвести до того, що в салаті буде багато шкідливих насичених жирів, які загрожують здоров’ю, – каже Сабат.
Сабат рекомендує додавати в салати корисні для здоров’я продукти. Вони зроблять салат отією дієтичною стравою, яка сприятиме зниженню ваги і зміцнюватиме здоров’я.
– Вибирайте салати, багаті на овочі, нежирні білки (приміром, тофу), корисні жири (авокадо або горіхи) і легкі заправки, на основі невеликої кількості оливкової олії та лимону, – радить дієтолог.
Джерело: She Finds