Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чому ряжанка така корисна для нашого здоров’я.
– Можна сміливо привітати всіх шанувальників цього кисломолочного напою. Оскільки ряжанка має низку неоціненних переваг для нашого здоров’я, – зазначає лікарка.
Насамперед склянка смачної вершкового вигляду ряжанки – чудовий та ефективний спосіб нормалізувати та збалансувати роботу шлунково-кишкового тракту, особливо коли відчувається неприємна важкість у шлунку.
Вчені також довели, що білки та протеїни, які входять до складу ряжанки, прекрасно справляються із завданням поліпшення мозкової діяльності. А гормон сну мелатонін сприяє кращому засинанню.
– До речі, білки ряжанки розщеплюються швидше, ніж білки молока або кефіру, – каже Людмила Сердюк.
Завдяки кальцію і фосфору, на які багата ряжанка, медики рекомендують включати цей напій до свого раціону як літнім людям, так і дітям для зміцнення і формування кісткової тканини відповідно.
Ряжанка також сприяє здоров’ю судин і серця, додала сімейна лікарка.