Міцний, чорний, ароматний: вчені з’ясували зв’язок чаю з ризиком смертності

чай
Джерело: Depositphotos

Британські вчені під час великого когортного дослідження з’ясували, що вживання чорного чаю може бути пов’язане з помірно низьким ризиком смертності.

Повідомляється, що для оцінки зв’язку споживання чаю зі смертністю науковці використовували дані британського біобанку. Відомо, що Британія відома як країна чайоманів.

Зазначається, що британський біобанк охоплює дані про 500 тис. чоловіків і жінок віком від 40 до 69 років, які заповнили базовий опитувальник в період з 2006 до 2010 року.

Зараз дивляться

Дослідники також оцінили і такі показники, як використання звичайних чайних добавок (молоко і цукор), температуру чаю і генетичні варіанти, що впливають на швидкість метаболізму кофеїну.

85% людей повідомили, що регулярно п’ють чай, а 89% сказали це саме про чорний чай. Порівняно з тими, хто не п’є чай, в учасників, які випивали дві або більше чашок в день, ризик смертності був на 9-13% нижче.

За словами авторів, їхні результати свідчать про те, що чай навіть у великих кількостях може бути частиною здорового харчування.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка