Можна уникнути переїдання та інтоксикації: поради лікаря до новорічного столу

переїдання
Джерело: Depositphotos

Новий рік – це свято, коли можна отримати не тільки яскраві емоції та подарунки, але й переїдання та погане самопочуття.

Гастроентеролог Євгенія Белінська дала декілька порад до новорічного столу. За її словами, Новий рік – це не подія, коли можна їсти все, що заманеться, й у величезних об’ємах.

– Ще з дитинства багато з нас стали свідками відкладання продуктів до новорічного столу, їсти які до бою курантів категорично заборонялося, а це автоматично призводило до переїдання, – каже експертка.

Тому, щоб не накидатися на їжу, напередодні свята необхідно харчуватися у звичайному режимі. Наприклад, ікру, червону рибу та інші делікатеси можна розділити на передсвяткові прийоми їжі.

Зараз дивляться

Як уникнути переїдання під час новорічних свят – поради Фото 1

Також варто готувати тільки ту кількість їжі, яку готовий вмістити холодильник️️. Зберігання страв на балконі або за кімнатної температури підвищує ризик харчової токсикоінфекції.

– Уникайте великої кількості майонезних заправок. Тут ви можете заперечити: а якщо я зроблю домашній майонез? Сирі яйця – не найбезпечніший продукт, особливо для вагітних, годуючих мам та дітей, – наголосила Євгенія.

Не варто вживати забагато алкогольних напоїв та приймати сорбенти чи рослинні масла, щоб не п’яніти. Крім того, велику кількість борошняних виробів та цукерок можна замінити на екзотичні фрукти.

– Ну і улюблене питання пацієнтів, про ферменти – чи потрібно їх пити. Якщо це рекомендація вашого лікаря – дотримуйтесь її, але враховуйте адекватність дозування, – додала спеціалістка.

Джерело: Євгенія Белінська

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка