Дослідження, проведене вченими Барселонського університету, показало, що паста з арахісу покращує здоров’я судин і запобігає пов’язані з ними хвороби.
В експерименті взяли участь 63 добровольця віком від 18 до 33 років. Всі вони щодня включали в свій раціон порцію продуктів з арахісу.
Як зазначила професор факультету фармації та харчових наук Роза Ламуела, у учасників, які їли арахіс, спостерігалося значне підвищення рівня поліфенолів у порівнянні з контрольною групою, яка їла замість арахісу вершки.
Як було доведено попереднім дослідженням, поліфеноли мають захисну дію проти серцево-судинних захворювань.
Вчені дійшли висновку, що арахіс і арахісове масло мають антитромботичну і судинорозширювальну дію. Крім того, споживання арахісу також пов’язане з меншим ризиком розвитку діабету.
Арахіс отримують з бобових рослин Arachis hypogaea. У ньому містяться жирні кислоти, білок, клітковина і поліфеноли. Вчені рекомендують арахіс як перекус, який може сприяти здоровому способу життя.
Джерело: Express