Щоб харчуватися збалансовано навіть під час тривалих і частих відключень світла, потрібно мати запас поживних і корисних продуктів, що не потребують термічної обробки та мають тривалий термін зберігання.
Лікарка-дієтолог Тетяна Лакуста рекомендує такий перелік харчових запасів:
Жири: оливки, маслини, горіхи, насіння, бринза, фета, витриманий сир, олія, печінка тріски, сало, кокос шматочками або стружка, арахісова або інші горіхові пасти.
Білки: тофу/ соєве м’ясо, квасоля, сочевиця консервовані, сушене м’ясо, сушена (промислово) риба, печінкові паштети, паштети м’ясні, кисломолочні сири, сухе молоко, хумус.
Вуглеводи: хліб, хлібці, гречка смажена, кус-кус, рисова локшина, піта, лаваш, вівсянка швидкого приготування, сухі сніданки, сублімовані каші, сублімовані супи з нуту, сочевиці, грибів.
Овочі/фрукти: морква, капуста, корейська морква, капуста квашена, огірки квашені, ікра кабачкова в банці, пастеризований вакуумований буряк, помідори, огірки, яблука, груші, апельсин, банани, консервований горошок та кукурудза, томатні пасти.
Інше: мед, варення, гірчиця, згущенка, шоколад, сушені фрукти.
Маючи такий набір продуктів можна приготувати смачний сніданок або ж вечерю.
Джерело: Тетяна Лакуста