Алкоголь і ожиріння названо головними причинами зростання смертності від раку печінки в Британії

алкоголь
Джерело: Pixabay

Одна з провідних благодійних організацій Великої Британії British Liver Trust закликає уряд до термінових дій зі зниження канцерогенного впливу дешевого алкоголю та нездорової їжі.

На думку експертів організації, з початку 1970-х років смертність від раку печінки збільшилася більше ніж утричі.

– Ключовими факторами зростання захворюваності та смертності є алкоголь і ожиріння, – сказала виконавча директорка Памела Гілі.

Зараз дивляться

Цей заклик пролунав після того, як уряд відклав запровадження правил, що забороняють багаторазові купівлі в супермаркетах продуктів із високим вмістом жиру, цукру або солі.

Дані про зростання захворюваності на рак печінки були представлені на розгляд парламентського комітету з охорони здоров’я та соціальної допомоги, який вивчає інновації в діагностиці та лікуванні.

Благодійна організація закликає до комплексної алкогольної стратегії, спрямованої на рекламні акції та доступність, зазначаючи, що алкоголь є канцерогеном, який викликає принаймні сім типів раку.

За словами експертів, первинний рак печінки має один із найнижчих показників виживання серед усіх видів онкології.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка