Безпечної дози не існує: вчені розповіли, що алкоголь може спровокувати рак

вино
Джерело: Pixabay

Раніше вважалося, що один келих вина корисно пити для здоров’я серця. Але нові дослідження вчених свідчать про інше.

Нещодавно науковці  виявили, що 740 000 випадків онкологічних захворювань у світі спричинені вживанням алкоголю:

  • Рак молочної залози у жінок. Що більше алкоголю, то вищий ризик.
  • Рак печінки. Алкоголь вражає печінку, внаслідок чого може виникнути цироз та онкологія.
  • Рак стравоходу. Будь-яка доза алкоголю впливає на розвиток плоскоклітинного раку.
  • Рак ротової порожнини і глотки. Ті, хто вживає алкоголь у великій кількості, вп’ятеро збільшують шанси захворіти на рак ротової порожнини та глотки і майже у три рази  – на рак гортані.
  • Рак товстої та прямої кишки.Шкідливі звички (куріння і алкоголь) збільшують ризик появи пухлин через атипове розростання епітелію слизового шару, що вистилає стінки кишківника.

Тож у ВООЗ наголошують: не існує безпечної дози. Відмова від алкоголю та глобальні зусилля в галузі наукових досліджень, ранньої діагностики та лікування раку відіграють важливу роль у боротьбі з цією хворобою.

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка