Картопляний салат із соусом айолі

салат картопляний
Джерело: Depositphotos

Ми знаємо величезну кількість страв із картоплі. Однак серед них не так багато салатів. У Німеччині картопляні салати дуже популярні. Тому ми пропонуємо приготувати простий салат із соусом айолі.

Інгредієнти

  • 800 г картоплі
  • 4-5 гілочок чебрецю

Для соусу

Зараз дивляться
  • зубчик часнику
  • ½ ч. л. гірчиця
  • дрібка солі
  • 2 жовтки
  • 20 мл соку лимона (сік половини лимона)
  • 50-60 мл оливкової олії

Картоплю помийте, залийте водою в каструлі, посоліть трохи і варіть на середньому вогні до готовності. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою. Злийте воду і дайте трохи охолонути.

Приготуйте соус айолі. Змішайте два жовтки та гірчицю, сік лимона та дрібку солі. Додайте подрібнений зубчик часнику і збийте суміш віночком. Додайте оливкову олію та перемішайте до отримання однорідної консистенції. Соус виходить досить гострим, тому можна додати солодку гірчицю.

Картоплю поріжте на шматочки довільного розміру (1,5 – 2 см), не очищаючи шкірку. Якщо використовуєте дрібну молоду картоплю, залиште її цілою.

Додайте в картоплю соус і добре перемішайте. Соус додавайте потроху, тому що айолі має досить гострий смак, тому спробуйте спочатку, а потім додавайте ще.

Додайте в салат свіже листя чебрецю. Одну гілочку залиште для подачі. Листя додасть салату максимальний аромат. Сухий чебрець не радимо використовувати, тому що потрібні саме м’які листочки.

Розкладіть салат по тарілках і прикрасьте кожну порцію гілочкою чебрецю. Салат подають як у теплому, так і в холодному вигляді.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка