Ми знаємо величезну кількість страв із картоплі. Однак серед них не так багато салатів. У Німеччині картопляні салати дуже популярні. Тому ми пропонуємо приготувати простий салат із соусом айолі.
Інгредієнти
- 800 г картоплі
- 4-5 гілочок чебрецю
Для соусу
- зубчик часнику
- ½ ч. л. гірчиця
- дрібка солі
- 2 жовтки
- 20 мл соку лимона (сік половини лимона)
- 50-60 мл оливкової олії
Картоплю помийте, залийте водою в каструлі, посоліть трохи і варіть на середньому вогні до готовності. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою. Злийте воду і дайте трохи охолонути.
Приготуйте соус айолі. Змішайте два жовтки та гірчицю, сік лимона та дрібку солі. Додайте подрібнений зубчик часнику і збийте суміш віночком. Додайте оливкову олію та перемішайте до отримання однорідної консистенції. Соус виходить досить гострим, тому можна додати солодку гірчицю.
Картоплю поріжте на шматочки довільного розміру (1,5 – 2 см), не очищаючи шкірку. Якщо використовуєте дрібну молоду картоплю, залиште її цілою.
Додайте в картоплю соус і добре перемішайте. Соус додавайте потроху, тому що айолі має досить гострий смак, тому спробуйте спочатку, а потім додавайте ще.
Додайте в салат свіже листя чебрецю. Одну гілочку залиште для подачі. Листя додасть салату максимальний аромат. Сухий чебрець не радимо використовувати, тому що потрібні саме м’які листочки.
Розкладіть салат по тарілках і прикрасьте кожну порцію гілочкою чебрецю. Салат подають як у теплому, так і в холодному вигляді.
Джерело: Євген Клопотенко