Колір чашки впливає на якість чаю: дослідження вчених

Колір чашки впливає на якість чаю: дослідження вчених
Джерело: Pexels

Вчені з Нагойського технологічного інституту дослідили, що глазур керамічних чашок має вплив на збереження корисних елементів чаю. Результат дослідження був опублікований у журналі Naked Science.

Науковці проаналізували чотири найпопулярніших типи японської глазурі, які використовуються для прикраси керамічного посуду. У складі глазурі присутні оксиди кремнію, алюмінію, натрію, кальцію та металів, які надають посуду текстури та кольору.

Оксиди міді, які містяться в глазурі Oribe, надають чашкам яскраво-зелений колір.

Зараз дивляться

Namako з оксидом кобальту відзначається синім відтінком.

Глазур Irabo, з оксидом заліза в складі, робить посуд помаранчевим.

Toumei, що містить велику кількість титану, відповідає за прозорість покриття.

Згідно з результатами дослідження, розчини, які контактують із чашками глазурі Oribe, Namako та Irabo, містять менше антиоксидантів порівняно з посудом, покритим глазур’ю Toumei.

Джерело: ScienceDaily

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка