Ласували в’яленою домашньою рибою: на Хмельниччині два випадки госпіталізації з ботулізмом

ботулізм
Джерело: Depositphotos

Вчора, 27 липня, в Хмельницьку інфекційну лікарню в стані середньої тяжкості з діагнозом ботулізм були госпіталізовані двоє чоловіків 1971 і 1982 років народження.

Про це повідомили співробітники Хмельницького обласного центру профілактики та контролю хвороб МОЗ України.

– Двоє чоловіків смачно повечеряли в’яленою рибою домашнього приготування, яка, як виявилося, була заражена збудником ботулізму, – йдеться в повідомленні.

Зараз дивляться

І хоча симптоми нездужання у обох з’явилися вже на наступний день, за екстреною медичною допомогою вони звернулися тільки на третій день хвороби.

Відзначається, що один з пацієнтів скаржився на сухість у роті, труднощі при ковтанні, запаморочення і блювання. Інший – на роздвоєння в очах і утруднене дихання.

Того ж дня обох шанувальників в’яленої риби госпіталізували з діагнозом ботулізм.

Важливо! Щоб уберегтися від ботулізму уникайте споживання:

  • в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби;
  • м’ясних і грибних консервів;
  • консервів домашнього виробництва;
  • якщо не впевнені, що продукти зберігали і транспортували належним чином;
  • якщо сумніваєтеся в якості продуктів.

Джерело: ДП Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Loading...
Знайшли помилку в тексті?
Помилка