Яблучне пюре на зиму – це ароматний та корисний спосіб зберегти вітаміни. Його можна подавати як десерт, який сподобається усім без винятку.
Як зробити яблучне пюре на зиму легко і просто – читайте в матеріалі.
Яблучне пюре без цукру ідеально підходить для годування маленьких дітей.
Яблучне пюре на зиму: рецепт
Вибирайте для приготування цієї заготівлі яблука без подряпин та вм’ятин. Якщо хочете приготувати яблучне пюре з цукром, рекомендується додавати приблизно 200 г цукру на 1 кг яблук. Це залежить від солодкості яблук.
Інгредієнти на півлітрову банку:
- яблука – 800 г
- вода – 70 мл
- кориця (за бажанням) – 1/2 ч. л.
Рецепт яблучного пюре на зиму:
- Яблука миємо, розрізаємо навпіл та вирізаємо насіннєві коробочки. Нарізаємо яблука четвертинками.
- Перекладаємо їх у каструлю, вливаємо воду та доводимо до кипіння. Тушкуємо на середньому вогні, накривши каструлю кришкою, 15 хвилин. За необхідності додаємо воду. Яблука мають стати мякими і легко перетиратися через сито.
- Готові яблука перетираємо через сито. У яблучне пюре додаємо корицю та перемішуємо.
- Заготівлю доводимо до кипіння, проварюємо 1 хвилину та розкладаємо у стерилізовану банку. Закатуємо.
Банку перевертаємо, укутуємо чимось теплим і залишаємо на добу.
Зберігаємо яблучне пюре без цукру в прохолодному темному місці. Ідеальне місце для зберігання заготівель без цукру – льох.
Яблучне пюре – універсальний продукт, який можна використовувати в різних стравах та рецептах:
- як самостійний десерт або з вівсянкою, мюслі, гранолою, йогуртом чи морозивом;
- як начинку для пирогів, рулетів та кексів;
- як основа для приготування соусів до м’ясних та овочевих страв;
- з іншими фруктами та ягодами для приготування смузі.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.