Як зробити яблучне пюре на зиму: рецепт без цукру

яблучне пюре на зиму

Яблучне пюре на зиму – це ароматний та корисний спосіб зберегти вітаміни. Його можна подавати як десерт, який сподобається усім без винятку.

Як зробити яблучне пюре на зиму легко і просто – читайте в матеріалі.

Яблучне пюре без цукру ідеально підходить для годування маленьких дітей.

Зараз дивляться

Яблучне пюре на зиму: рецепт

Вибирайте для приготування цієї заготівлі яблука без подряпин та вм’ятин. Якщо хочете приготувати яблучне пюре з цукром, рекомендується додавати приблизно 200 г цукру на 1 кг яблук. Це залежить від солодкості яблук.

Інгредієнти на півлітрову банку:

  • яблука – 800 г
  • вода – 70 мл
  • кориця (за бажанням) – 1/2 ч. л.

Рецепт яблучного пюре на зиму:

  1. Яблука миємо, розрізаємо навпіл та вирізаємо насіннєві коробочки. Нарізаємо яблука четвертинками.
  2. Перекладаємо їх у каструлю, вливаємо воду та доводимо до кипіння. Тушкуємо на середньому вогні, накривши каструлю кришкою, 15 хвилин. За необхідності додаємо воду. Яблука мають стати мякими і легко перетиратися через сито.
  3. Готові яблука перетираємо через сито. У яблучне пюре додаємо корицю та перемішуємо.
  4. Заготівлю доводимо до кипіння, проварюємо 1 хвилину та розкладаємо у стерилізовану банку. Закатуємо.

Банку перевертаємо, укутуємо чимось теплим і залишаємо на добу.

Зберігаємо яблучне пюре без цукру в прохолодному темному місці. Ідеальне місце для зберігання заготівель без цукру – льох.

Яблучне пюре – універсальний продукт, який можна використовувати в різних стравах та рецептах:

  • як самостійний десерт або з вівсянкою, мюслі, гранолою, йогуртом чи морозивом;
  • як начинку для пирогів, рулетів та кексів;
  • як основа для приготування соусів до м’ясних та овочевих страв;
  • з іншими фруктами та ягодами для приготування смузі.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка