Фото Їжа

Банош із бринзою та шкварками

Банош
Джерело: Depositphotos

Банош – це запашна каша з кукурудзяного борошна, яку на Закарпатті варять на домашній сметані. Найчастіше банош готують з грибами або шкварками та бринзою. Подавати страву ліпше одразу, гарячою. На її приготування потрібно зовсім небагато часу – 20-25 хвилин.

Банош з бринзою та шкварками: рецепт

Інгредієнти:

Приготування:

Зараз дивляться
  1. У невеличку каструлю викладіть сметану та влийте вершки. Перемішайте віничком.
  2. Поставте каструлю на середній вогонь. Додайте сіль і перець до смаку та повільно всипайте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи віничком. Коли всиплете всю крупу, помішуйте ще 5-7 хвилин.
  3. Потім вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою ще на 5 хвилин.
  4. Наріжте маленькими кубиками сало. Розігрійте суху пательню та обсмажте його до золотавого кольору.
  5. Банош викладіть у миску, зверху покладіть шкварки та посипте шматочками бринзи. Одразу подавайте до столу.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка