Банош – це запашна каша з кукурудзяного борошна, яку на Закарпатті варять на домашній сметані. Найчастіше банош готують з грибами або шкварками та бринзою. Подавати страву ліпше одразу, гарячою. На її приготування потрібно зовсім небагато часу – 20-25 хвилин.
Банош з бринзою та шкварками: рецепт
Інгредієнти:
Приготування:
Зараз дивляться
- У невеличку каструлю викладіть сметану та влийте вершки. Перемішайте віничком.
- Поставте каструлю на середній вогонь. Додайте сіль і перець до смаку та повільно всипайте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи віничком. Коли всиплете всю крупу, помішуйте ще 5-7 хвилин.
- Потім вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою ще на 5 хвилин.
- Наріжте маленькими кубиками сало. Розігрійте суху пательню та обсмажте його до золотавого кольору.
- Банош викладіть у миску, зверху покладіть шкварки та посипте шматочками бринзи. Одразу подавайте до столу.
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко