Чи потрібно додавати до омлету молоко. Про це сперечаються спеціалісти. Одні говорять, що потрібно, інші – що ні. Але суперечки тут зайві. Хто як любить або як звик, так і готує цю експрес-страву.
Але все ж таки є, так би мовити, класичний варіант, від якого пішли інші. Цей класичний рецепт омлету пропонує шеф Євген Клопотенко.
Класичний омлет
Зараз дивляться
Інгредієнти
- 2 яйця
- 20 г вершкового масла
- 2 ст. л. соняшникової олії
- сіль до смаку
- кілька гілочок кропу або петрушки
Приготування:
Візьміть яйця, розбийте в глибоку миску та змішайте їх віничком або виделкою так, щоб не було піни.
- Пательню розігрійте на невеликому вогні. Важливий момент: вона повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати пательню з тонким дном.
- На гарячу пательню викладіть вершкове масло й налийте соняшникової олії. Тільки-но вершкове масло й соняшникова олія стануть однорідною масою, вилийте на пательню яєчну суміш. Посоліть до смаку.
- Омлет смажте пару хвилин під кришкою, після цього його можна перевернути і підсмажити 30 секунд із іншого боку. Посипте омлет зеленню до смаку.
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко