Боул – це страва, яка готується і подаєтся у глибокій мисці. Інгредієнти у боулі не змішуються, а накладаються один на одного чи викладаються поруч, тому страва має красивий вигляд. Більшість мисок-боулів можна приготувати доволі швидко.
І саме тому боули – чудова ідея і для сніданку, і для обіду, і для вечері, все залежить від того, чим ви наповните свою миску.
Як приготувати боул з гречки
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- 100 г гречаної крупи
- 200 мл гарячої води
- 1 яйце
- 10 гілочок петрушки
- 10 оливок
- 100 г сиру фета
- 1/2 ч. л. орегано
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- сіль та перець до смаку
Приготування:
- Всипте в невелику каструлю або гречку сотейник і залийте гарячою водою. Накрийте кришкою та відставте на 20 хвилин. Вона буде ідеально щільною та смачною.
- Тепер зваріть яйце пашот. Закип’ятіть у каструлі воду, перемішайте і додайте 1-2 щіпки солі. Розбийте яйце в ополоник так, щоб не порушилася його структура. Обережно опустіть яйце в киплячу воду та варіть 2 хвилини. Вода не повинна сильно кипіти, вогонь має бути середнім. Дістаньте яйце за допомогою шумівки і викладіть на дошку або паперовий рушник.
- Викладіть готову гречку у глибоку тарілку. З одного боку викладіть сир фета, з іншого – нарізані шматочками оливки та зелень петрушки. Посипте орегано, це додасть приємного аромату страві.
- Зверху викладіть яйце пашот і полийте оливковою олією. Розріжте яйце пашот, це буде наш соус. Фета та оливки досить солоні, тому страву можна не солити.
Джерело: Євген Клопотенко