Брюссельська капуста, запечена з родзинками

брюссельська капуста
Джерело: Pexels

Якщо хочете приготувати щось незвичайне, беріть брюссельську капусту, додавайте до неї родзинки і вершкове масло. Ідеальна страва як для звичайного обіду, так і для святкового столу, вважає шеф Євген Клопотенко.

Якщо ви все ще не впевнені, чи варто спробувати брюсельську капусту, то ось вам кілька причин, щоб подолати свої сумніви. Вона не лише додає смаку вашим стравам, але й є джерелом вітамінів та мінералів, які корисні для вашого організму в зимовий період. Крім того, вона захоплює своєю варіативністю – ви можете готувати її різними способами, додаючи різноманітні приправи та інгредієнти.

Як приготувати брюссельську капусту

Інгредієнти:

  • 500 г брюссельської капусти
  • 50 г вершкового масла  82,5%
  • 50 г білих родзинок
  • 1 ст. л. соку лимона
  • дрібка рожевого перцю
  • сіль – до смаку

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистіть від верхніх листочків брюссельську капусту та викладіть у форму. Додайте родзинки. Їх не потрібно замочувати.
  2. Скропіть соком лимона, посоліть до смаку та додайте дрібку рожевого перцю. Перемішайте та зверху викладіть вершкове масло, нарізане на шматочки.
  3. Запікайте у духовці близько 15 хвилин. Капуста має приготуватися до стану аль денте, тобто,  бути трішки хрумкою. Якщо перетримаєте, вона втратить колір та смак.
  4. Подавайте брюссельську капусту з родзинками до столу теплою. За бажанням ще скропіть лимонним соком.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка