Биточки з щуки: рецепт від Алекса Якутова

рыбные котлеты
Джерело: Depositphotos

Биточки з риби – популярна страва приморських регіонів України. Адже риба там – традиційно королева столу. Та готувати такі котлети можна не тільки з дарів моря. Так само добре вони смакує і річкова риба. Шеф та експерта реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов пропонує рецепт рибних биточків зі щуки.

Як приготувати биточки з щуки

Інгредієнти:

  • Філе щуки – 800 г-1 кг
  • Цибуля – 1 велика головка
  • Вівсяне печиво – 120 г
  • Молоко – 200 г
  • Вершки – 50 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Кріп нарізаний – 1 ст. л.
  • Петрушка нарізана – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець – до смаку

Приготування биточків зі щуки:

  1. Замочуємо в молоці вівсяне печиво.
  2. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору.
  3. Філе щуки ріжемо на шматочки та перекручуємо на м’ясорубці з цибулею.
  4. Зливаємо з печива молоко, добре відтискаємо.
  5. Замішуємо фарш з риби і цибулі, додаємо печиво, зелень, вершки, сіль та перець.
  6. Яйце розділяємо на білок та жовток. Жовток одразу додаємо до фаршу, а білок збиваємо до середніх піків і лише після цього акуратно вводимо.
  7. Ставимо  масу в холодильник на 30 хвилин, щоб інгредієнти добре розійшлися.
  8. Дістаємо фарш з холодильника, формуємо биточки й обсмажуємо з двох боків до готовності.
  9. Після приготування тушкуємо ще 5 хвилин на вершковому маслі.

Подаємо з листям салату чи з соусом з вершків, рибного бульйону та вина, які випарюємо до потрібної консистенції.

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка