Фото Їжа

Часниковий хліб із золотистою скоринкою

багет
Джерело: Depositphotos

Французький багет найкраще підходить для приготування часникового хліба. Ви тільки уявіть: хрумка скоринка, утворена завдяки вершковому маслу, розплавлений сир, ароматний часник і свіжий кріп. Шеф Євген Клопотенко впевнений, що така закуска зникне зі столу раніше, ніж встигне повністю охолонути.

Як приготувати часниковий хліб

Інгредієнти:

  • 1 багет
  • 2 зубчики часника
  • 185 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 5 гілочок кропу

Рецепт приготування часникового хліба:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Очистіть часник, подрібніть. Помийте кріп, відріжте стебла, а зелень порубайте.
  2. Твердий сир наріжте тонкими слайсами розміром у діаметр багету. Кількість сиру регулюйте до смаку.
  3. Розтопіть вершкове масло на сковороді на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб олія не пригоріла. Зніміть масло з вогню, всипте часник і кріп, перемішайте.
  4. У багеті зробіть глибокі надрізи під кутом 45 градусів, не дорізаючи до кінця. Викладіть багет на шар фольги.
  5. У розрізи вкладіть слайси сиру і полийте розтопленим вершковим маслом із подрібненим часником та кропом. Добре, якщо є кулінарний пензлик, нею зручно розподіляти олію.
  6. Загорніть багет у фольгу, викладіть на лист і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім дайте трохи охолонути і одразу подавайте до столу.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка