Човники з картоплі з сиром

картопля
Джерело: Depositphotos

Запечена картопля – ідеальна вечеря чи обід. Для приготування гарячої закуски потрібно зовсім небагато інгредієнтів та мінімум зусиль, запевняє шеф Євген Клопотенко. В результаті отримуємо смачну, хрустку картопельку.

Як приготувати човники з картоплі з сиром

Інгредієнти

  • 5 великих чи середніх картоплин
  • 150 г консервованої кукурудзи ТМ Varto
  • 180 г твердого сиру
  • 50 г розм’якшеного вершкового масла
  • 5 гілочок петрушки
  • сіль та перець до смаку
  1. Візьміть великі чи середні картоплини бажано однакового розміру. Духовку розігрійте до температури 180 градусів.
  2. Ретельно помийте пять картоплин, обсушіть паперовими рушниками та загорніть кожну у фольгу. Покладіть на деко чи у форму для запікання. Поставте у розігріту духовку та запікайте приблизно 1 годину 20 хвилин. жить від розміру картоплин.
  3. Готовій картоплі дайте охолонути. Потім за допомогою столової ложки вийміть середину в окрему миску, зробивши “човники”.
  4. Картоплю у мисці розімніть та додайте м’яке вершкове масло. Натріть на дрібній тертці 180 г твердого сиру та половину покладіть у миску із начинкою.
  5. Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злийте рідину. Викладіть у миску із картоплею та сиром 150 г  кукурудзи.
  6. Помийте п’ять гілочок петрушки, відділіть листочки та посічіть їх, додайте у миску. Посоліть та поперчіть до смаку, ретельно перемішайте.
  7. За допомогою ложки викладіть начинку у картопляні човники. Притрусіть кожну картоплину натертим сиром, що залишився. Викладіть у форму для запікання та поверніть назад у гарячу духовку.
  8. Запікайте картоплю із кукурудзою та сиром 25-30 хвилин за температури 180 градусів.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка