Фото Їжа

Домашній хрін з буряком: рецепт страви покроково

Хрін
Джерело: Unsplash

Соусу з хрону віддають перевагу багато людей. Його можна легко приготувати вдома і подавати до холодцю, м’яса та сала.

Соус славиться своєю гостротою та пікантним смаком. Щоб не ходити за ним у магазин, спробуйте приготувати хрін у домашніх умовах.

Як приготувати хрін із буряком – дивіться у матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Хрін з буряком: рецепт

Інгредієнти:

  • хрін (корінь) – 300 г;
  • буряк – 2 шт;
  • сіль – 2 л;
  • оцет – 4 ч. л;
  • цукор – 1,5 л;
  • вода – 350 мл.

Приготування хрону з буряком:

  1. Помийте та почистьте хрін і буряк.
  2. Корінь натріть на дрібній тертці та перекладіть у банку.
  3. Банка має бути простерилізованою, кришка – теж.
  4. Буряк натріть теж, але на великій тертці. Залийте його кип’яченою водою (теплою).
  5. Залишіть його настоятися на 15 хв.
  6. Процідіть буряк за допомогою марлі у банку, де зберігається хрін.
  7. Додайте у цю банку сіль, оцет і цукор.
  8. Перемішайте та закрийте кришкою.
  9. Поставте закуску у холодильник, щоб вона настоялася.
  10. Домашній хрін можна їсти вже наступного дня після того, як поставили його в холодильник.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка