Гранола прийшла до нас зі Сполучених Штатів Америки. Ця запечена в духовці вівсянка є одним з найпопулярніших сніданків.
Вона багата на волокно, білок та здорові жири, що робить її ідеальним вибором для підвищення енергії та здоров’я.
Гранолу можна купити в магазині, але, коли її готують промисловим методом, то можуть використовувати рослинні олії чи солодкі сиропи для покращення смаку. А це означає, що вона матиме вищий вміст цукру та жирів. Якщо ви зробите гранолу в домашніх умовах, вона буде абсолютно натуральною та ідеальною для здорового харчування.
Євген Клопотенко пропонує свій варіант американського сніданку. Рецепт домашньої граноли не складний, а користь – безсумнівна.
Гранола: рецепт приготування
Для граноли обирайте вівсяні пластівці, які необхідно варити не менше 5 хвилин.
Інгредієнти:
- 30 г мигдалю
- 30 г волоських горіхів або кеш’ю
Як готувати гранолу:
- Духовку розігрійте до 160 градусів у режимі конвекція, або в режимі верхнього та нижнього нагріву.
- Змішайте всі інгредієнти у мисці. Викладіть суміш на деко з пергаментом, змазаним вершковим маслом.
- Розподіліть гранолу рівномірним тонким шаром по деку застеленому пергаментним папером та поставте у духовку на 30 хвилин.
- Перемішуйте суміш кожні 10 хвилин та стежте, щоб вона мала розсипчасту консистенцію і не пригорала.
- Дістаньте гранолу з духовки, перемішайте і дайте охолонути, доки вона не затвердіє. Подавайте на стіл охолодженою з додаванням молока, йогурту чи кефіру.

Джерело: Євген Клопотенко
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.